POLÍTICA MUNICIPAL

L'ocàs de Colau

L'alcaldessa no ha sabut liderar ni un sol projecte rellevant ni salvar la ciutat del bloqueig polític

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42863777 ple ajuntament     foto danny caminal180410101820

zentauroepp42863777 ple ajuntament foto danny caminal180410101820

La patacada d’Ada Colau amb el tramvia i la multiconsulta en l’últim ple municipal ha passat una mica desapercebut enmig del serial de la no investidura al Parlament, la crònica de tribunals sobre els CDR, i la crisi a Madrid pel fals màster de Cristina Cifuentes. No obstant, políticament té molta rellevància perquè suposa la visualització de l’ocàs colauista. 

És veritat que l’alcaldessa, amb només 11 regidors, no ho tenia fàcil al començar el mandat. Però com que ha actuat a base de posturejos i prejudicis no ha fet més que enfonsar-se. En lloc d’intentar aïllar Barcelona de la dinàmica destructiva del procés, la majoria de les seves declaracions s’han centrat en aquesta qüestió esbojarrada. Incapaç de defensar el seu espai electoral, va trencar l’acord amb el PSC perquè el republicà Alfred Bosch i el convergent Xavier Trias li van oferir el seu suport. Va voler jugar en el camp independentista fent-se l’heroïna contra el 155 però els que li van prometre estabilitat la van enganyar. Només buscaven el seu aïllament.

Notícies relacionades

En canvi, amb el pas a l’oposició, el socialista Jaume Collboni ha trobat la seva oportunitat. Ara sembla un altre, parla clar i bé. Critica que Colau practiqui el negacionisme amb els problemes de seguretat a Ciutat Vella i descuidi la Guàrdia Urbana. També li retreu el postureig ideològic sobre les municipalitzacions de determinats serveis, per exemple, l’aigua, un dels temes proposats en la fallida multiconsulta a la qual l’alcaldessa no vol renunciar. 

Collboni denuncia que no és més que un bluf perquè la contracta d’aquest servei metropolità finalitza el 2047 i rescindir-la ara seria ruïnós. A més, és dubtós que es poguessin abaixar les tarifes sense desatendre la inversió. En canvi, la neteja de Barcelona sí que es podria remunicipalitzar el 2019, però Colau ni s’ho planteja perquè els comptes es ressentirien i escombrar la brutícia té menys glamur que obrir l’aixeta de l’aigua. La carrera de les municipals està més oberta que mai. L’alcaldessa no ha sabut liderar ni un sol projecte rellevant ni salvar la ciutat del bloqueig polític.