PRESENTACIÓ AL GUINARDÓ

Collboni serà candidat a les primàries del PSC per "posar fi al fracàs de Colau"

L'actual cap de files socialista considera que Barcelona té un govern municipal "sense rumb" i "incapaç d'arribar a acords"

L'actual govern "no deixarà cap llegat per a la ciutat" i tampoc "cap horitzó de futur", s'ha lamentat l'aspirant

zentauroepp41789479 graf7640 barcelona  26 01 2018   la alcaldesa de barcelona  180126114324

zentauroepp41789479 graf7640 barcelona 26 01 2018 la alcaldesa de barcelona 180126114324 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup del PSC a l'Ajuntament de BarcelonaJaume Collboni, ha anunciat aquest dimarts la seva candidatura a les primàries per optar a l'alcaldia i "posar fi a l'etapa frustrada i de fracàs del govern Colau", ha dit. "Faig aquest primer pas per ser el nou alcalde, perquè Barcelona pot fer més i pot ser més, i necessita un nou govern, un nou estil i un nou alcalde", ha assegurat Collboni a l'acte de presentació, que s'ha celebrat al barri del Guinardó, on va néixer.

Segons Collboni, la seva candidatura, amb el nom de Som Barcelona, és "un projecte propi, autònom i de ciutat", davant "aquells que utilitzen la ciutat com un camp de batalla i de proves d'experiments polítics", en referència a l'alcaldessa Ada Colau. "Desafortunadament patim un govern que sembla no tenir rumb i que ha sigut incapaç de fer acords", ha dit el socialista, que ha carregat contra Colau per "no fer realitat el canvi que es va prometre fa tres anys".

Recuperar el lideratge

Davant un període en què Barcelona, segons Collboni, ha sigut "governada per persones amb bona voluntat però que no han aconseguit tirar endavant", el socialista ha assegurat que Barcelona "ha d'iniciar una nova etapa" que li permeti recuperar "el lideratge a Espanya, a Europa i al món".

"La Barcelona que vull és una Barcelona per viure bé, amb qualitat de vida, vivenda assequible i seguretat; una Barcelona de les oportunitats, perquè hi hagi empreses i els joves no se'n vagin; i una Barcelona oberta i internacional que expressi personalitat i orgull de pertinença", ha detallat Collboni com a eixos de la seva candidatura. El regidor socialista ha explicat que Som Barcelona reivindica "una identitat plural, un catalanisme obert, constructiu i pactista i una esquerra socialdemòcrata, transformadora i urbana".

Record dels alcaldes socialistes

El líder dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona, que de moment no té rival a les primàries, ha destacat que la seva candidatura protegeix la ciutat "del conflicte polític produït pel procés independentista" i ha considerat que la ciutat "forma part de la solució". Collboni vol "recuperar els millors anys de la Barcelona que representen els socialistes", i per això ha recordat "els lideratges de Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu", que segons ell van donar els millors anys a la ciutat.

Notícies relacionades

En canvi, el socialista ha considerat que ara els ciutadans "assisteixen al final d'una etapa", en referència al govern d'Ada Colau, que segons la seva opinió "no deixarà cap llegat per a la ciutat i, el que és pitjor, no deixarà cap horitzó de futur". Jaume Collboni ja compta amb els 10 avals de militants necessaris per presentar-se a les primàries i, segons ha dit, "no té notícia" que s'hi presentin altres candidats.

Fins al 10 d'abril

Els socialistes tenen fins al dia 10 d'abril per presentar les candidatures a les primàries per a l'alcaldia de Barcelona i si només hi ha una proposta, Collboni serà proclamat candidat socialista i no s'iniciarà el procés de primàries.