Setmana Santa política

Resurrecció impossible del procés

Cal una estratègia per negociar amb el Govern espanyol que esclafa per la força

1
Es llegeix en minuts
Resurrecció impossible del procés

FOCKE STRANGMANN (EFE)

Diumenge de Rams, l’esglai. Detenció i empresonament a Alemanya de Carles Puigdemont, quan tornava de Dinamarca a Bèlgica passant pel país germànic. El jutge alemany es pren temps per decidir si l’extradita a Espanya. La presó provisional era la pedra de toc per internacionalitzar el conflicte: Bèlgica, Suïssa, Escòcia i ara Alemanya acullen els polítics catalans. Que Europa i les Nacions Unides hagin d’actuar una mica davant els exiliats voluntaris i els líders empresonats a Madrid és un èxit, sí, però insuficient per ressuscitar res. Mai sabrem els càlculs últims de l’expresident.

    

El Parlament aprova dimecres que Puigdemont, Sánchez Turull mantenen els seus drets polítics. Resolucions simbòliques, que no neutralitzen la percepció de pèrdua de l’independentisme després de l’èxit de l’1-O i del 21-D.  JxC vol investir el seu candidat, i ERC mou les seves fitxes i aprofita que cal el permís de Madrid i el favor de la CUP.  Una nova generació de polítics aflora i es dispara la primera foto d’un front democràtic (amb CSQ­P), a hores d’ara no nat. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els CDR tallen autopistes. Dubto. ¿Aquestes accions podrien situar el republicanisme en l’imaginari extremista? Diumenge de Glòria, Artur Mas, enviat per la CUP a la paperera de la història, treu el caparró (mai li han fet tocar fons) i desaconsella Puigdemont com a presidenciable. Recomana formar govern i evitar noves causes penals, conclou. Algú compta el temps que a ell li queda d’inhabilitació. 

    

Notícies relacionades

Cal estratègia per negociar amb un Govern espanyol que esclafa per la força, alhora que afebleix el seu propi futur. La República no existeix i Catalunya viu una repressió preautonòmica. La unilateralitat i la desobediència són contraproduents. L’independentisme ha obert camí, però el procés no té resurrecció possible. 

    Acabo. Aquesta Setmana Santa he llegit 'Cómo ganamos el proceso y perdimos la República', del company articulista d’EL PERIÓDICO Josep Martí, exsecretari de Comunicació del Govern. El recomano vivament.