Polítics i corrupció

Punxades que fan mal

No n'hi ha prou amb semblar bo; en la política cal ser-ho

1
Es llegeix en minuts

Desagradable conversa entre l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó i un altre interlocutor sobre la recerca d’una dona per a Ensenyament. / JOAN PUIG / ANTENA 3

Que trist que és veure com alguns polítics s’ensorren i fracassen com a tals a causa de converses telefòniques punxades, que encara que èticament discutibles, desemmascaren amb rotunditat la hipocresia d’algun d’ells. Els polítics són individus que, per delegació, governen i decideixen el que s’ha de fer o no s’ha de fer. Gent a qui, donat que tenen la potestat de dirigir i d’ordenar les nostres vides, se’ls exigeix que siguin ciutadans especialment exemplars. Però és una ingenuïtat esperar que ells, fets de la mateixa pasta que la resta dels ciutadans, siguin persones modèliques.

En aquests temps convulsos en  què a Espanya s’han anat destapant tripijocs i corrupteles, han sigut diverses les escoltes telefòniques fetes públiques que han acabat comprometent un bon nombre de càrrecs de considerable rellevància. La majoria d’aquestes converses ens han deixat estupefactes pel seu contingut i per la seva forma, i han fet evident que molts no són dignes del càrrec que ostenten. No n’hi ha prou amb semblar bo; en política cal ser-ho.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

els veig més com a actors que, quan estan de servei, representen la seva funció, de la qual se saben molt bé el seu paper; no obstant, és decebedor sentir-los quan estan entre bastidors, en aquell lloc on creuen que no els veu ni els sent ningú, desposseïts del personatge i lluny de l’escenari en què representen el paper de l’heroi i no el del malvat, que l’hi reserven al contrincant de torn. Santi Vila, exconseller de Cultura, en sap un niu d’aquest assumpte. Llegiu, si no,  el llibre que ha escrit recentment.

Notícies relacionades

La conversa grollera i masclista escoltada fa uns dies del diputat d’Esquerra Republicana  Lluís Salvadó, afegeix més decepció a l’escàs entusiasme popular que hi ha envers els nostres representants públics. Ves a saber quina serà la següent punxada i sobre què versarà la conversa de la següent enxampada

Per cert, el que es mereix un altre article és qui filtra aquestes escoltes i amb quin objecte. Però aquest és un altre assumpte.