MIRADOR

Ministeris alternatius

1
Es llegeix en minuts
call-me-by-your-name

call-me-by-your-name

Article 577. Al Regne Unit es va crear el mes de gener passat el Ministeri de la Soledat. Calculen que hi ha al voltant de 200.000 persones que estan tota una setmana sense parlar amb ningú ni escoltar la veu de ningú que no sigui el televisor. 

Realment sembla un ministeri sortit de la novel·la 1984, de George Orwell, però en realitat crec que és la millor idea que es podia tenir, ja que la soledat mata més que algunes malalties.

Al capdavall, els ministeris que existeixen actualment poques vegades tenen a veure amb les preocupacions reals de les persones. Quan arribarà el ministeri dels sentiments, del plaer o de les injustícies… 

I ahir justament em vaig trobar amb el meu veí de 90 anys. Li vaig explicar tot això i ell em va fer una apreciació. Bé, val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. The disaster artist,  film de James Franco escrit per Scott Neudtadter Michael H. Weber. Interessant pel·lícula sobre tot el que es pot fer per tenir un amic i compartir un somni al seu costat. Potser el més curiós del cas és la reacció d’aquest amic. 

Segon lloc. Call me by your name, escrita per André Aziman (Alfaguara). M’entusiasmen les últimes 40 pàgines, on tot té una pàtina de realitat brutal i una bellesa increïble. Justament són totes les escenes que omet la pel·lícula.

Primera posició. Borg vs. McEnroe, dirigida per Janus Metz i escrita per Ronnie Sandhal. Encara recordo quan vaig veure aquest partidàs sent petit en un restaurant al costat d’una multitud que no parava de cridar. Tornar-lo a veure en cine ha sigut com donar una capa nova a un partit que sempre va ser èpic.

I el meu intel·ligent veí de 90 anys em va fer una apreciació que considero molt encertada: «No és el mateix la soledat escollida que la que ens escull, no totes les soledats són iguals. A vegades un s’ha d’apartar del món perquè el món ja li ha donat el que estimava i buscava. En ocasions la soledat és el preu de la llibertat dels teus records».

Notícies relacionades

No hi ha dubte que ell hauria de ser ministre de la soledat. 

¡Bon diumenge!