Solitària de cine (sense 'spoilers')

'La forma de l'agua' té una cosa difícil de veure avui dia en el cine. Una masturbació sense morbo. Això és el que cal normalitzar i no tant de nu a Instagram

1
Es llegeix en minuts
forma-del-agua

forma-del-agua

Amélie, Una pastisseria a Tòquio o l’aclamada La forma del agua. Tres pel·lícules meravelloses que tenen una cosa en comú molt difícil de trobar en el cinema. Dones solteres felices. Protagonistes femenines que viuen soles i que estimen la seva vida i la seva rutina encara que des de fora pugui semblar que no. Una cambrera que viu en un barri degradat de París, una vella amb lepra aïllada del món o una dona de fer feines òrfena i muda de naixement.

M’agrada anar al cine i poder-me reconèixer en aquesta dona tan difícil de veure en el setè art i amb la qual m’identifico tant. Centrem-nos en la dona de fer feines, esplèndidament protagonitzada per l’actriu Sally Hawkins, protagonista de La forma del agua. Una dona que viu tota sola al depriment Baltimore dels anys 60, que no pot parlar i que no està trista. És muda, però es comunica perfectament. Disfruta veient com plou, dels seus viatges en autobús, de la seva feina mediocre i es masturba amb molta naturalitat dins de la banyera.

Notícies relacionades

Cosa difícil de veure avui dia en el cine. Una masturbació sense morbo. Això és el que  s’ha de normalitzar i no tant de nu a Instagram. Que les dones ens masturbem. Que el sexe amb una mateixa pot ser igual o més agradable que el sexe amb segons quin personatge. Ja sigui home o dona. Que com canta Rozalén: «Que ya estoy cansada de besos sin alma, de pieles descalzas, de noches sin calma».

Masturbar-se bé diu molt d’una persona. Amb aquest pla de pocs segons al començament de la pel·lícula, el director Guillermo del Toro ens defineix molt bé la seva protagonista. Una dona normal, gens turmentada, que com viu sola té sexe amb ella mateixa. Em van venir ganes d’aixecar-me del cine a aplaudir. El meu company em va clavar un cop de colze i em va cridar fluixet: «¡Que bonic!». I la dona que tenia asseguda al costat també va compartir rialles amb la seva amiga. Un moment màgic de cine. La forma del agua. No us la perdeu. És pura màgia. I això de la masturbació no és cap spoiler, que totes ho fem.