LA CLAU

El quist català

La quimioteràpia judicial i la radioteràpia mediàtica confinen l'independentisme que se sent còmode sense haver d'enfrontar-se a la realitat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41760510 madrid  24 01 18  politica  maria dolores de cospedal  minis180124105050

zentauroepp41760510 madrid 24 01 18 politica maria dolores de cospedal minis180124105050

E ls uns i els altres semblen interessats a convertir l’assumpte català en un quist. Des de l’Estat   –com va dir dijous passat Mariano Rajoy ara ja no és cosa del Govern ni del PP– es dona per fet que confinar a l’independentisme en una càpsula judicial resultarà una teràpia miraculosa que comportarà, no se sap ni com ni quan, l’erradicació del teixit maligne una vegada delmades les cèl·lules mare que van provocar l’aparició de la protuberància en forma de dos milions de vots. Una part de l’independentisme també sembla còmode aïllat en la retícula judicial amb debats tan apassionats com estèrils entorn del legitimisme després de l’estrepitós fracàs de la via unilateral en forma de cirurgia d’amputació de la tardor passada. Ni el membre es va esqueixar ni el cos va entrar en col·lapse. Aquella lliçó queda per aprendre.

El problema és per a la cèl·lules sanes dins i fora de la zona enquistada. Cada dia els costa més d’entendre el que es diu des de l’altre bloc. Als uns els horroritza sentir parlar d’una presidència simbòlica de la Generalitat mentre que als altres els sona a xinès allò de «sacrificar un català». La distància semàntica i política s’engrandeix al pantà judicial entelada amb dosis a parts iguals de realisme màgic i d’ànsies d’escarment. 

Notícies relacionades

Davant d’aquest panorama, la constitució del nou govern en les actuals condicions no farà res més que consagrar aquest fràgil equilibri basat a aïllar l’independentisme en un quist, en una protuberància a la qual s’infringeixen algunes dosis de quimioteràpia judicial combinades amb altres de radioteràpia mediàtica juntament amb algun placebo polític com el de María Dolores de Cospedal que segueix més escandalitzada pel  que es diu a TV-3 que pel que es diu als jutjats on declara Francisco Correa

Veurem a mitjà termini el resultat d’aquest complex tractament. Podria resultar efectiu, certament, però també podria donar peu a una metàstasi com la que insinua una part del PNB o  a una mutació de manera que quan finalment es trenquin les membranes del quist ja no sigui possible restituir el teixit sinó que aparegui un nou òrgan.