Zidane va dir no

L'entrenador del Madrid ha rebutjat reforçar la plantilla al gener malgrat la mala marxa de l'equip i davant les reticències dins del club cap a la seva gestió

2
Es llegeix en minuts
undefined41745850 graf5311 madrid  comunidad de madrid   23 1 2018   el entren180126124248

undefined41745850 graf5311 madrid comunidad de madrid 23 1 2018 el entren180126124248 / Rodrigo Jimenez

Només un equip de la Primera Divisió espanyola no s’ha reforçat al mercat que acaba de finalitzar, i només dos entre els grans d’Europa han fet el mateix, no fitxar. Curiosament són els dos finalistes de l’última edició de la Champions, el Reial Madrid i el Juventus.

Tan cert és que Zinedine Zidane ha desafiat el director esportiu del club (¿) com que ha mantingut la coherència del seu discurs malgrat que els resultats del mes de gener l’hagin debilitat a la banqueta. Just abans de deixar-se 5 punts davant el Celta i el Vila-real a la Lliga va desfer el fitxatge de Kepa amb aquella cèlebre frase de «no necessito un porter». Quan el Leganés va fer caure el Reial Madrid de la Copa Zizou no va alterar el seu discurs de fe en la seva plantilla.

El Reial Madrid juga a tot o res contra el PSG. El missatge de l’entrenador al seu vestidor és que va amb ells a mort perquè creu en els seus jugadors, en els que van guanyar fa menys d’un any la Champions i la Lliga, i més concretament en els que té ara, que van guanyar la Supercopa d’Espanya, la d’Europa i el Mundial de Clubs .

L’estiu passat el Madrid va invertir 46 milions i mig d’euros en dos fitxatges, Theo Hernández i Dani Ceballos. Alhora ingressava 92 milions per Morata i Danilo i una mica més de 30 milions en les cessions  de JamesMarianoDiego LlorenteBurgui i Coentrao. Un balanç de +77 milions.

Repassant els números que es porten en el mercat actual, amb el Manchester City gastant 65 milions en Laporte, l’Arsenal 63 en Aubameyang, per no recordar els 222 milions d’euros que el PSG va pagar al F.C.Barcelona per Neymar, crida l’atenció la nul·la inversió de l’equip que presideix Florentino Pérez, l’home que anys enrere es va convertir en el principal agitador del mercat de fitxatges.

Aquest Reial Madrid no gasta diners. Tampoc li han sortit gaire bé els fitxatges portats a terme al mes de gener al club blanc. Només Marcelo va arribar en un mercat d’hivern i va saber consolidar-se i convertir-se en qui és avui.

La revisió a Cristiano

Els exàmens d’estiu per a la direcció esportiva blanca es presenten exigents. L’ajornament de la qüestió de la porteria suposarà gastar. La defensa i especialment la davantera necessitaran una revisió a fons. La petició de Cristiano exigirà una resposta del club amb els salaris de bona part de la plantilla acabats de revisar a l’alça en la bonança esportiva.

Notícies relacionades

Aquesta tardor el club va abordar les renovacions amb IscoCarvajalVarane i Marcelo fins al 2022 i Asensio fins al 2023.A Benzema se’l va prolongar fins al 2021 amb una clàusula de 1000 milions, el doble que la d’Asensio. Un any abans ho havien fet Kroos i Modric fins al 2022 i el 2020 respectivament.

Prepari la cartera Sr. Florentino i que el PSG l’exampi confessat.