Dues mirades

Pompa dels 50

M'hauria agradat veure en vídeo el 'making off' de l'altre discurs de Felip VI quan, amb els punys tancats, la mirada fera i el to adust, va entonar la versió institucional de l'exaltat «'a por ellos'»

1
Es llegeix en minuts

50 aniversari del rei Felip VI: Elionor es crema amb la sopa. / © Casa de S.M. el Rei

Aquest dimarts, el rei d’Espanya fa 50 anys i ho celebra amb tota la pompa. És a dir, amb la pompa monàrquica que toca (el Toisó d’Or per a l’hereva, per deixar constància de la continuïtat de l’espècie) i amb la pompa que no ho sembla, la dels gestos quotidians (que acosten el monarca als seus súbdits). Com diu ¡Hola!, que és el lloc on he vist les fotos familiars i el vídeo de la sopa que ningú no sap de quina sopa es tracta, «quan es troba amb les seves dones és un marit i un pare més, que observa les seves noies amb uns ulls plens de tendresa». 

Enric Gomà ha dit a Twitter que «sembla que visquin en un hostal», després d’observar com la nena petita es crema els llavis perquè tasta la sopa amb una certa dosi d’imprudència. Però després, si t’hi fixes, veus la coberteria i t’adones que ni els plats de sopa ni les culleres són d’hostal.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Detalls simpàtics de les escenes familiars, com ara els «masajitos» que li fan al Rei al «cuellito» mentre està gravant el discurs de Nadal, aquell en què «España» sobresortia enmig del núvol de paraules amb contundència patriòtica. Les cometes hi són perquè ells parlen així, que és una manera molt casolana i relaxada de parlar. 

M’hauria agradat veure el making of de l’altre discurs, el del 3 d’octubre, quan, amb els punys closos, la mirada fera i el posat adust, Felip VI entonava la versió institucional de l’exaltat «a por ellos». Aquella nit, les nenes potser ja dormien.