LA CLAU

El masclisme mata

Cada any, llars, barris i entorns socials, educatius i laborals pròxims participen de la formació, socialització i normalització d'homes que acabaran agredint, violant i matant dones

1
Es llegeix en minuts

Espanya és un país masclista. Han hagut d'assassinar més de 1.000 dones en els últims 20 anys perquè s'aprovi un Pacte d'Estat contra la violència de gènere en què, malgrat que s'inclouen mesures molt necessàries i urgents, s'ataca amb poca profunditat la base del problema. És el masclisme, que impregna tota la societat, homes i dones, l'origen de la violència masclista, que no és res més que una manifestació extrema d’una concepció de les relacions entre homes i dones. I la paraula masclisme només apareix una vegada en el text pactat, referida a la necessitat de «prevenir-lo en totes les etapes educatives». Alguna cosa va molt malament quan només l’1,7% de la societat veu com a «problema greu» que 60 dones de mitjana siguin assassinades cada any, i 600.000, maltractades. De la mateixa manera, el 44% de les dones que no denuncien prefereixen no fer-ho perquè creuen que la violència que pateixen no és prou greu.

Cada any llars, barris i entorns socials, educatius i laborals pròxims a tots nosaltres participen de la formació, socialització i normalització d’homes que acabaran agredint, violant i matant dones només perquè les consideren una propietat, un objecte, perquè es creuen que tenen dret sobre la seva vida, el seu cos, la seva llibertat. I cada any, si no es fa res, moltes dones creixeran en un entorn masclista que els farà creure que es mereixen el que els passi. I el pacte d’Estat no canviarà res respecte al que ja perceben els joves, que són el futur. Un de cada cinc espanyols de 15 a 29 anys creuen que la violència de gènere és un tema «que està polititzat, s’exagera molt» i veuen normal el maltractament.

Notícies relacionades

 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A les dones que denuncien els micromasclismes se les qualifica de 'feminazis' intolerants. Però ningú sembla preocupar-se en excés quan un miler de veïns d'Aranda del Duero (homes i dones) surten al carrer a favor dels acusats de violar en grup una menor. Per a ells es demana justícia davant «la manipulació dels mitjans». Així donen suport també a La manada al barri sevillà on van créixer. Són bons nois i «normals». Com normal és la violència contra les dones.