LA CLAU

Democràcia i 'brexit'

El Parlament britànic hauria de fer honor als seus orígens de garant de la representació del poble i reconèixer que el que estan fent des de la Cambra ja no representa ningú

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47473390 a doll resembling british prime minister theresa may stands 190323131828

zentauroepp47473390 a doll resembling british prime minister theresa may stands 190323131828 / Kirsty Wigglesworth

Una de les principals contribucions d’Anglaterra al món ha sigut el parlamentarisme, la representació del poble en el Govern. No obstant, la Cambra dels Comuns britànica, exemple entre les grans democràcies del món, passa les seves hores més baixes amb el bloqueig del 'brexit'. El Parlament britànic no ha sigut capaç de portar a terme el resultat del referèndum votat el 23 de juny del 2016 en què el 51,9% dels electors van triar sortir de la Unió Europea, contra un 48,1% que van votar quedar-se.

El Parlament ha votat que no vol sortir amb l’acord negociat amb la UE, tampoc vol sortir per força sense acord previ, i tampoc té clarper a què necessiten una pròrroga si ja han votat dues vegades 'no' a les opcions possibles.

El fracàs dels Comuns té el seu origen en el pecat original del referèndum. Aquest es va organitzar per donar veu al poble sense tenir un pla realista de sortida de la UE. La campanya electoral es va basar que ser un Estat membre minava la sobirania britànica, per la qual cosa el ‘brexit’ permetria un control més gran de la immigració, una millor posició britànica per negociar acords comercials i un alliberament de la regulació i burocràcia comunitària. Totes aquestes premisses es va veure posteriorment que eren falses. Com també es va saber que la ingerència russa en la campanya i l’ús de les 'fake news' van ser claus per induir un clima d’opinió favorable al 'brexit' en la ciutadania.

Notícies relacionades

En aquest atzucac, el Parlament britànic segueix sense voler ni sentir parlar d’un segon referèndum. Però aquest dissabte centenars de milers de persones els ho han reclamat a Londres en una massiva manifestació sota el lema ‘En mans de la gent’. En paral·lel, una iniciativa que demanaque s’aturi el 'brexit’ suma ja més de 4 milions de firmes a internet. 

Després d’aquest cap de setmana, el Parlament hauria de fer honor als seus orígens i actuar com la veritable representació del poble en el Govern. Assumir que el que estan fent a la Cambra dels Comuns ja no representa ningú i suposa una gran sufocació que només condueix el país al caos.

Temes:

Brexit