Rajoy al vàter, Puigdemont a la xocolata belga

1
Es llegeix en minuts

Han prohibit a TV-3 dir Govern a l'exili de Puigdemont i els quatre exconsellers a Brussel·les. ¡Ah! Són prohibicions molt ingènues. No hi ha problema. TV-3 és una màquina perfecta. Els seus recursos en nomenclatura emocional és variada, enginyosa i extensa. Des que han col·locat Vicent Sanchis de capd'orquestra, l'agitprop s'ha reforçat enormement. Per alguna cosa el seu nomenament va ser reprovat per tot el Parlament, a excepció de JxSí, naturalment. Coneixien els seus mètodes.

Un dels seus grans invents ha sigut posar en marxa el programa Està passant. Un exercici diari en teoria especialitzat a analitzar l'actualitat repartint mossegades de sarcasme i humor. Dic en teoria, perquè repartir, el que es diu repartir, reparteix poc. Els pals van sempre en la mateixa direcció. Aquest programa és de la mateixa productora (Minoria Absoluta) que Polònia. Curiosament, i treballant els dos programes el mordent irònic, són notablement diferents.

Polònia encara es manté un cert equilibri repartidor. Una harmonia equitativa a l'hora de distribuir les bastonades. Aquesta setmana, van ficar Rajoy al vàter. Va bussejar per les clavegueres a la recerca de dossiers contra els polítics indepes. Com quan, temps enrere, van treure Fernández Díaz sortint d'una claveguera. Són esquetxos que tenen el seu fonament en les infames maniobres que es van orquestrar des del Govern central contra polítics catalans. O sigui, benvingut el sarcasme de Polònia. I amb un bon sentit de l'equilibri també van escenificar Puigdemont a Brus-

Notícies relacionades

sel·les, disfressat de fantasiós Willy Wonka -el de La fàbrica de xocolata-,rebent unes quantes criatures de la pintoresca Llista del President. Els va oferir xocolatines belgues per tenir-les entretingudes. ¡Ah! Tots semblaven Forrest Gump. Va ser un esquetx molt més suau que el dedicat a Rajoy, però la reunió de Brussel·les va quedar ressaltada en tot el seu patetisme més demolidor.

Però és evident que l'art de Polònia, més equitatiu en el seu repartiment de cops, no serveix per a la TV-3 que es desitja. Per això van manar construir a tota velocitat Està passant, que no és un programa d'humor, sinó una trinxera. La cadena ja no vol servir tot Catalunya. Amb ser el púlpit des del qual poder llançar sermons i miratges als dos milions que conformen la seva parròquia, en tenen suficient.