ANÀLISI

Competir sense els millors

1
Es llegeix en minuts
lmendiola39991920 gra305  cluj napoca  ruman a  07 09 2017  7 9 2017  el jugad171013184848

lmendiola39991920 gra305 cluj napoca ruman a 07 09 2017 7 9 2017 el jugad171013184848 / Juan Carlos Hidalgo

L’inici de la nova temporada de l’Eurolliga, amb el model d’èxit que tan bé va funcionar en la seva primera edició, i que aspira a convertir-se amb el temps en una NBA europea, també comporta el compte enrere cap a una guerra oberta amb la FIBA de conseqüències imprevisibles i que posen, sense remei, en el centre del conflicte, els jugadors.

A mitjans de novembre, la FIBA posarà en marxa el nou sistema de classificació per al Mundial 2019, amb la disputa de sis jornades intersetmanals que se solaparan amb la competició europea (Espanya jugarà el 23-N a Montenegro i el 26-N contra Eslovènia). El problema és que aquest calendari, en lloc de ser consensuat amb clubs, entrenadors i jugadors, que fa temps que alcen la veu, ha sigut imposat per la FIBA. I que, a més, s’aplica amb un criteri diferent per a la NBA, exempta d’enviar-hi les seves estrelles.

La selecció no podrà comptar amb els nou jugadors dels EUA. I, possiblement, tampoc amb els de l’Eurolliga, segons avisen els clubs europeus, que ho consideren un greuge i un perjudici per al seu calendari. El problema s’estén a tot el continent. Fins a 74 europeus, inscrits aquesta temporada a la lliga nord-americana, se’n quedaran fora. És a dir, Espanya haurà de jugar sense els GasolEslovènia, sense DragicSèrbia, sense Teodosic Letònia sense Porzingis per dir alguns noms.

Notícies relacionades

El projecte de la Federació Internacional situa, per un altre costat, entre l’espasa i la paret els jugadors a Europa, obligats a decidir entre complir els compromisos amb els seus clubs i la crida de les seves seleccions. I el que és pitjor suposarà una estafa per a l’aficionat, al qual se li nega el millor espectacle.

Fa la impressió, des de fa temps, que a la FIBA només li interessa el negoci, com va demostrar a l’impulsar un torneig alternatiu a l’Eurolliga, la Basket Champions League. Però el bàsquet, per desgràcia, no es pot permetre competicions internacionals sense els millors. 

Temes:

Eurolliga