Editorial

Vacil·lacions amb el projecte de l'EMA

Si del que es tracta és de refredar el suport de la Generalitat a aquest projecte de ciutat, llavors els dirigents de Salut haurien de donar explicacions públiques

1
Es llegeix en minuts
 

  / ELISENDA PONS

Fonts del Ministeri de Sanitat van informar ahir de l’ajornament de la presentació pública de la candidatura de Barcelona per albergar la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA). La simple raó de prudència explica aquesta decisió. Qualsevol acte públic en què hagin de participar representants del Govern d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya abans de l’1-O és un risc potencial, principalment que es perdi el focus de l’assumpte. 

    

És evident que el consens social sobre aquest tema és avui més fort que el polític. Les institucions han mantingut les formes però sempre amb una tensió més que latent. La posició més ferma ha sigut fins ara la del Ministeri de Sanitat, seguit de l’ajuntament encara que en un nivell d’implicació més discret. Mentre que la Generalitat no hi ha posat pegues però no ha volgut mai figurar en gaires fotos conjuntes. Però és clar que al final s’haurà de retratar. No valdran mitges tintes. Si es tracta tan sols de raons d’oportunitat, diríem que d’oportunisme polític, es podria consentir. Però, si del que es tracta és de refredar el suport de la Generalitat a aquest projecte de ciutat, llavors els dirigents de Salut haurien de donar explicacions públiques. Més quan algunes de les seves maniobres, com la publicació del projecte de creació d’una Agència Catalana del Medicament, indiquen alguna cosa més que un allunyament sinó clarament la ruptura amb un projecte clarament beneficiós per a Barcelona.