ANÀLISI

Navarro i l'embolic Iniesta

2
Es llegeix en minuts
lmendiola40186791 deportes  2017 09 1  fc barcelona renovacion de  juan carlos170922182233

lmendiola40186791 deportes 2017 09 1 fc barcelona renovacion de juan carlos170922182233 / VICTOR SALGADO

El Barça ha resolt amb finezza i sobretot amb una bona dosi de discreció la continuïtat de Juan Carlos Navarro al club: un contracte de 10 anys de durada, que assegura la seva incorporació a l’estructura de la secció quan les dues parts entenguin que ha arribat el moment que aquesta llegenda, de 37 anys, pengi les vambes. 

Lligar de per vida el nom de Navarro al club era la sortida lògica, perquè l’escorta de Sant Feliu és, avui dia, una de les seves senyes d’identitat i un dels escassos referents del planter a la plantilla. Ningú que estigui en la filosofia blaugrana, en la seva política de valors, hauria entès que no fos així i aquest és l’epíleg merescut a una carrera única.

També és un encert per al Barça que, més enllà de qüestions esportives, es garanteix els coneixements d’un dels grans jugadors de la seva història i el millor exemple per als que arriben, a qui transmetre un llegat i una experiència sobrada d’èxits, com s’ha encarregat d’emfatitzar el president Bartomeu.

Navarro té clar que el seu rol ha canviat (s’ha vist a l’Eurobasket amb la selecció abans del seu adeu) i per aquesta mateixa raó ha acceptat una notable rebaixa de sou, cosa que li ha agraït Joan Bladé, el directiu del bàsquet a la junta. 

Els temps han sigut mesurats amb extrema cura, a la tornada del jugador de l’Eurobasket i en els prolegòmens de la nova temporada, en què es compliran 20 anys del seu debut com a blaugrana, producte d’una negociació que no és improvisada, sinó que ve de lluny. 

Així que sorprèn, per un costat, el tacte amb el qual ha portat la junta l’adeu de Navarro  i, alhora, el soroll que està acompanyant la renovació d’Andrés Iniesta, un producte genuí de la Masia, indiscutible patrimoni de l’entitat, que encara segueix pendent de firmar.

Notícies relacionades

Les converses amb aquests dos irrepetibles esportistes s’han desenvolupat de forma paral·lela en el temps. I no seria estrany, fins i tot, que la relliscada de la directiva blaugrana amb el centrecampista manxec a l’airejar abans de temps la seva renovació, desmentida amb contundència i rapidesa pel mateix futbolista, hagi ajudat a desenredar en certa manera l’acord amb l’ídol del Palau.

El mateix president Bartomeu va haver de fer un pas endavant, visitant el futbolista a casa seva, per apagar l’incendi. Però el cas Iniesta segueix sense solucionar-se. La via seguida amb Navarro hauria de servir de guia. La trajectòria del geni de Fuentealbilla, un dels símbols del Camp Nou, es mereix un desenllaç igual d’exemplar.