OPINIÓ

Aquí passa alguna cosa

2
Es llegeix en minuts
jdomenech40021970 soccer football   spanish la liga santander   real madrid vs170914201310

jdomenech40021970 soccer football spanish la liga santander real madrid vs170914201310 / SUSANA VERA

Com el dia que va etzibar un cop de cap a Materazzi que li va costar acabar la seva brillant carrera expulsat a la final del Mundial, reconec que em va sorprendre l’exabrupte del pulcre Zidane en ple mes d’agost: «Aquí passa alguna cosa», va dir Zizou. El tècnic del Madrid sortia en la prèvia de la tornada de la Supercopa sabent que Cristiano havia sigut sancionat amb cinc partits. Ningú del club va retreure públicament l’acció per la qual li queien quatre d’aquells cinc partits. Cristiano havia empès el col·legiat després de ser expulsat per doble groga al reclamar un penal. Abans havia vist una groga al treure’s la samarreta en la celebració del gol. Silenci. Si en alguna cosa posa cura el club des que Cristiano va amenaçar d’abandonar el Madrid, és a mimar-lo en cada un dels missatges públics. Cap retret. La culpa era de l’àrbitre.

    Per al partit de tornada hi va haver mocadorada a la grada al crit de «Ja n’hi ha prou» (?). El Madrid va guanyar de manera brillant la Supercopa d’Espanya davant el president en funcions de la RFEF, Juan Luis Larrea, assegut a la llotja després de rebre una bronca de Florentino  per l’actuació arbitral i la sanció a Cristiano per part del comitè dependent de la federació.

    Tot i la còmoda victòria amb Bale obrint el marcador, Florentino no para de bellugar-se a la llotja de Riazor en el debut a la Lliga. L’incomoden els aïrats gestos del quart àrbitre Alfonso Vicente MoralRamos és expulsat per doble groga al minut 89. Tot seguit, Butragueño anuncia que recorreran. L’acta diu que la segona targeta és per disputar la pilota amb el braç alçat temeràriament. El recurs no prospera i Ramos compleix la sanció davant el València.

    Aquell dia el Madrid rep el seu trofeu com a guanyador de l’última Lliga. Per entregar-lo va novament a la llotja Larrea. A la primera falta sorgeixen càntics adreçats a la llotja: «¡Corrupció, a la federació!». El Madrid perd dos punts a casa. Li queden dos partits més sense Cristiano.

Notícies relacionades

    Quan Ramos novament a l'equip arriba el Llevant. Al minut 55, Sergio torna a veure unam groga al disputar una pilota de manera temerària a un adversari. Al 89, Marcelo veu la vermella per donar una puntada a Lerma. Empat final. Els dos partits de sanció a Marcelo queden en un després del recurs. En una entrevista a la SER, Florentino Pérez diu que s’ha de fer un reglament on l’infractor sigui castigat, fins i tot l’àrbitre.

    En un mes Cristiano ha empès un àrbitre, Ramos ha vist tres grogues en dos partits i Marcelo ha donat una puntada a l’esquena a un contrari. El Madrid ha perdut quatre punts en tres jornades. Però vol castigar els àrbitres que s’equivoquen. Efectivament Zidane, aquí passa alguna cosa. H