DESPRÉS DE L'ATEMPTAT DE BARCELONA

Sense teories de la conspiració

Aquesta vegada, la informació dels tècnics ha sigut unànimement respectada i cap grup polític ha intentat instrumentalitzar el dolor

1
Es llegeix en minuts
fcasals39720561 barcelona 17 08 2017 atentado terrorista en las ramblas foto170817215234

fcasals39720561 barcelona 17 08 2017 atentado terrorista en las ramblas foto170817215234 / ALBERT BERTRAN

Així que s'han anat coneixent detalls de la investigació investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils, s'han subratllat certes coincidències entre l'acció terrorista que s'acaba de perpetrar a Catalunya i la que va desencadenar l'horror als trens de Madrid l'11 de març del 2004. En efecte, la utilització d'una casa a Alcanar Alcanar per preparar una explosió de grans proporcions, el nombre de terroristes participants en l'organització dels atemptats (12, possiblement, a Catalunya) i el temps de planificació de l'acció donen idea que ara, com en l'11-M, no estem davant llops solitaris, sinó davant un comando organitzat i amb infraestructura sofisticada. 

Alguna cosa deuen haver après alguns després del ridícul que van deixar per a la història quan van intentar vincular ETA amb l'11-M

Però on no hi ha paral·lelisme possible entre els atemptats de Catalunya i de Madrid és en la gestió de les autoritats després del cop terrorista. Per fortuna, després dels atacs de la Rambla i de Cambrils hem tingut una informació raonable, dins de les comprensibles dificultats, per part dels investigadors, sense que en cap moment s'hagi donat pàbul a versions alternatives ni a teories conspiratives.

Notícies relacionades

La informació dels tècnics ha sigut unànimement respectada i cap grup polític ha intentat instrumentalitzar el dolor. I tot això, malgrat la duresa del pols que mantenen els governs de Catalunya i d'Espanya a propòsit del referèndum d'autodeterminació anunciat per al pròxim 1 d'octubre. Alguna cosa deuen haver après alguns polítics i periodistes famosos després de l'enorme ridícul que van deixar per a la història quan per pur interès partidista van intentar vincular ETA amb els atemptats dels trens a Atocha.

Terrorisme i sobiranisme

Ara, excepte alguns insensats intents de barrejar l'amenaça terrorista amb les reivindicacions sobiranistes, les autoritats polítiques han sabut deslligar una qüestió de l'altra. Les víctimes i els que s'han sentit sacsejats per la brutalitat desencadenada dijous a Barcelona ho agrairan. També alguns mitjans de comunicació haurien de prendre nota d'aquesta manera madura d'afrontar una crisi com aquesta.