INTANGIBLES

Pseudocodi per a la realitat virtual espanyola

2
Es llegeix en minuts

Diego Bezares és un dels joves i més prometedors desenvolupadors espanyols de realitat virtual. Mentre el drama del PSOE, després de la dimissió forçada de Pedro Sánchez, espera un desenllaç, el Govern en funcions espera i deixa fer i els assumptes pendents s’acumulen, Bezares treballa en el pseudocodi del que els experts anomenen 'stitching algorithm' (algoritme de cosit) i creua els dits perquè funcioni. Explicat per a profans, consisteix a ajuntar automàticament, en una sola panoràmica, les fotos que es fan amb diverses càmeres per obtenir una imatge de 360 graus. I el pseudocodi són els apunts/esborranys previs a la versió definitiva.

  

 El turbulent cap de setmana del PSOE va estar orfe de pseudocodi i la successió de fets recordava aquella escena d’Indiana Jones en què al protagonista li preguntaven sobre el seu pla i ell responia: «Improviso sobre la marxa». El problema de l’absència de pseudocodi o excés d’improvisació en el que sembla la realitat virtual espanyola és que hi ha assumptes que requereixen tot el contrari i que comencen a ser tan urgents com preocupants.

    

Un Govern en minoria de Rajoy és més probable ara, però pot ser un Govern lligat de mans que, sense majoria estable, tampoc pugui fer res, i això condueix a la hipòtesi que el líder del PP acaricia la temptació de, si no aconsegueix un acord de legislatura amb el PSOE, anar a unes terceres eleccions. La Unió Europea ha acceptat que Espanya prorrogui els actuals Pressupostos, però així que hi hagi un Govern n’ha de presentar uns de nous i complets, que incloguin els ajustos/retallades necessaris per quadrar els comptes. No és clar que un PSOE que faciliti la investidura de Rajoy permeti també aquests Pressupostos, per necessaris que siguin. El Banc d’Espanya ha sigut clar. Aquest any, el dèficit arribarà al 4,9% i el 2017 no baixarà del 3,6%. Això significa que aquest exercici s’han de finançar 49.000 milions i el que ve 36.000 més, que es convertiran en més deute públic. Els números són tossuts i, més enllà de noves pujades d’impostos, que ja han arribat a les societats i poden anar més enllà, el futur de les pensions tal com les coneixem està en l’aire.

Notícies relacionades

  

 Els dubtes sobre la solidesa del Deutsche Bank completen el paisatge. Preocupa molt el Govern en funcions, potser perquè té més informació, mentre el país segueix perplex amb l’embolic socialista. El Deutsche Bank pot ser el Goldman Sachs europeu i si és intervingut o nacionalitzat –Merkel no el deixarà caure– provocarà un altre tsunami financer sense oblidar que la banca italiana també s’aguanta pels pèls. Hi ha molts altres assumptes pendents, potser poc evidents per a alguns, però molt urgents. Per això seria útil un pseudocodi per tenir la foto completa i en 360 graus de la situació actual i que passés de virtual a real. El problema és qui desenvolupa aquest pseudocodi. 

Temes:

Deutsche Bank