Carta de Trias: "Sento un gran respecte per Pérez Andújar"

1
Es llegeix en minuts
trias

trias

Benvolgut director,

Li escric aquesta carta per traslladar-li la meva estupefacció pels titulars i el contingut de la informació sobre el pregó de la Mercè que s’ha publicat en l’edició escrita d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA d’aquest dijous, 22 de setembre de 2016, i en què es titula que 'Trias menysprea Pérez Andújar després d’haver-li donat el Ciutat de Barcelona', i que se sostindria a partir de la interpretació del seu diari que “menyspreo” l’escriptor Javier Perez Andújar perquè dos regidors del grup municipal que presideixo assistiran a l’acte 'Moltes Mercès', que l’actor Toni Albà protagonitzarà a la mateixa hora al Pla de Palau.

Perdoni, però és tot mentida. Jo tinc un respecte enorme per Pérez Andújar com a escriptor. Durant el meu mandat com a alcalde, vaig tenir l’honor de lliurar-li el premi Ciutat de Barcelona, un guardó que li va atorgar un jurat independent, i que, per cert, tinc l’esperança que continuï sent així, i que aquests premis no depenguin dels gustos, fílies i fòbies de l’alcalde o alcaldessa de torn. Aquesta tarda seré al Saló de Cent escoltant el seu pregó. Si EL PERIÓDICO hagués volgut conèixer la meva opinió, com sí que han fet altres mitjans de la ciutat, hauria pogut recollir que des del primer moment em va semblar lamentable la polèmica a l’entorn de l’elecció de Pérez Andújar, que es pot coincidir o no amb les idees del pregoner, però que és una frivolitat criticar el contingut del pregó per endavant. I al mateix temps, també he volgut restar transcendència al pregó alternatiu, una iniciativa amb voluntat de dissidència que sorgeix des de col·lectius i entitats ciutadanes, en la millor tradició contestatària de la capital catalana.

Notícies relacionades

És curiós que, en la mateixa informació, el fet que Ada Colau accepti “amb naturalitat” que hi hagi pregons alternatius es premiï amb un titolet en què es destaca que l’alcaldessa veu l’acte d’Albà “com a mostra de pluralitat”. El que Ada Colau veu plural serveix per acusar-me.

Fa mesos que vostè amb els seus articles, i també la línia editorial del diari que dirigeix, està obsessionat a descriure el procés polític que viu Catalunya com un relat entre bons i dolents, víctimes i botxins. Li prego que no utilitzi el meu nom d’aquesta manera per seguir abonant-lo.