Decideix l'efectivitat

1
Es llegeix en minuts

ALINEACIÓ VERSÀTIL

L'onze que va idear Luis Enrique li permetia fer canvis tàctics sobre la marxa sense necessitat de fer canvis de jugadors. Amb Mascherano per davant de la defensa com acostuma fer per defensar-se davant rivals que destaquen pels contraatacs i amb Neymar alliberat de la banda buscant que algú exercís (una mica) el paper de Messi, el Sevilla va oposar un centre del camp molt físic, amb Iborra de mitjapunta per buscar la prolongació i guanyar la segona jugada. La prioritat d'Emery consistia a evitar al màxim pèrdues a la seva pròpia àrea.

TRANSICIONS I OCASIONS

El primer temps va estar bastant igualat pel que fa a joc, que es va caracteritzar per les anades i vingudes. Les transicions dels dos equips van ser rapidíssimes, però la qualitat dels jugadors del Barça va propiciar que les ocasions més clares fossin les creades pels blaugranes. Prou per arribar al descans amb un nítid avantatge, almenys confortable, per estar a l'abric de qualsevol problema en una jugada aïllada o a pilota parada del Sevilla. No va ser així. La posició de Neymar, més centrada i amb més llibertat per abandonar la banda desequilibrava per dins i va generar problemes en la defensa del Sevilla, a costa d'exigir a Busquets, per exemple, més esforços físics per intentar evitar les incorporacions de Coke des del lateral.

Notícies relacionades

UN ALTRE LÍDER

Neymar  va assumir la responsabilitat que se li demanava en absència de Messi. El brasiler va oferir una de les seves millors versions, però amb això no n'hi va haver prou perquè el Barça pogués contrarestar l'efectivitat del Sevilla en els primers minuts després del descans. La que no va tenir el Barça en el primer temps i que li hauria permès governar el marcador. Però a l'equip se li ha d'elogiar la gran reacció que va mostrar després de rebre les dues garrotades. Neymar va tornar a exercir de líder i va agafar les regnes de la situació. Per ell van passar totes les pilotes de perill. Amb la seva excel·lent actuació, però, no n'hi va haver prou perquè el Barça tragués res de positiu de la sortida més complicada fins al Bernabéu. El resultat va ser molt injust.