Un Barça amb tres pilars

2
Es llegeix en minuts

SORTIDA MÉS NETA

3 Amb un centre del camp menys tècnic que el que ha estat jugant habitualment en els últims anys, i sabent que els centrals tindrien moltes possessions, Luis Enrique va utilitzar Piqué i Bartra, la parella que té la millor sortida de pilota, amb una primera passada vertical i alguna conducció per superar la pressió de l'Eibar, bastant avançada a l'inici. En una d'aquestes conduccions de Bartra, el rival va saber robar la pilota i aprofitar els espais d'un descol·locat Barça que estava sortint des de darrere per donar la sorpresa avançant-se al marcador. Més tard va entrar Mathieu, però les necessitats de l'equip ja eren altres quan l'onze blaugrana governava el joc i el marcador.

LLIÇÓ DE BUSQUETS

3 El millor del primer temps i el més encertat tant tècnicament com tàcticament va ser Sergio Busquets, un cop més situat com a interior esquerre. El futbolista de Badia va ser qui va exhibir més clarividència, com es va observar en la jugada de l'empat al detectar el desmarcatge de ruptura de Sandro. Una passada més pròpia i freqüent en XaviMessi Iniesta va habilitar l'extrem canari i aquest va assistir SuárezNeymar va estar menys participatiu en els compassos inicials del que ha sigut habitual últimament. Malgrat la llibertat de moviments que li va atorgar l'entrenador, va notar la falta d'espais i la seva pròpia falta de claredat en la passada entre línies. També va ser mèrit de l'Eibar, que va fer una gran primera meitat, mostrant una gran personalitat. Havia arribat al Camp Nou invicte com a visitant i va resistir mentre li van aguantar les forces.

Notícies relacionades

L'EFECTIVITAT DE SUÁREZ

3 Només els elèctrics moviments de Neymar, que no va decaure ni un instant, feien sortir el partit de la monotonia. La capacitat per generar l'atenció dels rivals i de desbordar-los amb els regats i les passades van convertir el brasiler en un home clau. En el 2-1 va saber atraure tres defenses per alliberar Suárez, el mateix de què es va poder beneficiar Rakitica Bielorússia. L'uruguaià va rematar molt bé, està en forma de cara a la porteria. Una jugada molt similar es va repetir en el 3-1: excel·lent desmarcatge, control i remat de Suárez després d'una excel·lent assistència de Neymar. Una acció enormement valuosa instants després que pogués complicar-se el xoc amb l'expulsió de Mascherano. El millor, més enllà del resultat i els punts, va ser comprovar que l'equip s'assenta en el solvència de BusquetsNeymar Suárez. Tot i ser, també, tres dels jugadors amb més minuts acumulats. No noten el cansament per ara.