Pressió i rematada

1
Es llegeix en minuts

BUSQUETS PASSA

El Barça ha tornat a un d'aquells aspectes tàctics que l'han fet un equip singular. Així va arribar el gol que va canviar l'aspre partit amb el Vila-real. Una gran pressió d'Iniesta va provocar una pèrdua de pilota de Bruno en la fase d'iniciació de l'equip de Marcelino. La pilota va arribar llavors a Busquets, que amb un excel·lent primer toc va construir el gol que va firmar Neymar amb una magnífica definició. Després, amb el marcador en contra, el Vila-real va tornar al seu dibuix clàssic, però ja era tard. Segueix l'idil·li, com va demostrar el meravellós 3-0, el gol de Neymar i Suárez.

INIESTA CONTROLA

En un escenari de pocs espais, va sobresortir el millor jugador en aquestes situacions. O sigui, Iniesta. No n'hi ha cap com ell, excepte, és clar, Messi. No n'hi ha cap altre amb un control tan absolut de l'espai com Andrés. Tant li fa tenir un, dos o tres jugadors davant seu, ja que el primer control sempre és bo. I el segon, també. Amb el segon el capità blaugrana ja inicia el desequilibri, sempre pel costat feble dels rivals. El partit requeria centrecampistes amb aquesta qualitat per superar l'acumulació de futbolistes del Vila-real. A la primera meitat no va sortir tan bé com a la segona, la prova que el Barcelona va entendre el missatge. Va millorar en el control, va millorar en la rematada i, sobretot, va millorar en el govern.

CANVI ESTÈRIL

Notícies relacionades

Marcelino va sorprendre amb un canvi de tàctica. Va passar del seu habitual 1-4-4-2 a un 1-4-5-1 defensiu i un 1-4-3-3 quan el seu equip tenia la pilota. Això va provocar que hi hagués molt poques passades interiors del Barça per l'acumulació de jugadors pel centre. Els blaugranes necessitaven les pujades dels laterals perquè la pilota arribés amb avantatge a Neymar, i així pogués buscar el desequilibri. Però no hi va haver opció. La pilota no arribava neta, cosa que permetia que Mario tingués l'ajuda d'un interior i fins i tot de Samu Castillejo per evitar l'un contra un.

Tot es va desmuntar a la segona part quan el Barça va desorientar a través de la pilota i, sobretot, del remat un Vila-real pla, que va marxar frustrat del Camp Nou.