1

ESPAIS EN BANDA

Amb el plantejament del Depor, amb un 4-4-2 en rombe i els dos davanters enganxats als dos centrals blaugrana, el Barça necessitava moure la pilota d'un costat a l'altre per trobar el dos contra un en banda, ja que mai un jugador bascula més ràpid que el moviment de la pilota. Sense pilota i velocitat havien d'estar molt atents a Lucas Pérez Jonathan, dos davanters rapidíssims que, quan eren superats, s'aparellaven amb Piqué i Mascherano buscant la contra. Molt atent va estar l'equip per robar ràpid i evitar el guió preparat pel Depor.

CONTROL SENSE OCASIONS

El Barça tenia el control absolut del partit, però a diferència d'altres enfrontaments li costava crear ocasions clares de gol. Es va intentar mitjançant passades però sense desbordament ni desequilibri. En aquest sentit, es va notar l'absència de NeymarMessi, molt actiu en els primers minuts, va estar en mode passador buscant les arribades dels seus companys. En una de les seves accions va arribar el primer gol amb una gran passada a la xarxa en un espectacular llançament de falta.

PREMI A LA VALENTIA

El Depor seguia defensant molt bé per dins. Així, les opcions de crear més ocasions arribaven gràcies a la superioritat per banda dels jugadors gallecs que aprofitaven els espais. El Barça, per la seva banda, arribava amb certa facilitat a la frontal de l'àrea i intentava disparar des de lluny. Ho va provar unes quantes vegades Iniesta, però va ser Rakitic qui va obtenir el premi amb el 2-0 provisional. A partir d'aquell instant, el Deportivo es va llançar a l'atac la qual cosa li va procurar obtenir bons minuts de possessió, alhora que va aconseguir originar contraatacs. I gràcies a aquest tipus de jugades va obtenir la recompensa de l'empat, un mèrit als excel·lents últims 25 minuts i, sobretot, a la valentia de l'equip corunyès al Camp Nou. Dos punts que volen just quan l'equip es disposa a viatjar al Japó amb la mirada posada en el Mundial de clubs.