Control del principi al final

2
Es llegeix en minuts

PRESSIÓ EFECTIVA

3 El més destacat de la primera part del Barça va ser la seva bona actitud per intentar recuperar la pilota després de pèrdua. El Getafe va plantejar el partit ajuntant molts jugadors per dins, deixant espais per fora. A les bandes, on Alba més que Alves intentava aprofitar-los. Va ser precisament en una d'aquestes recuperacions en què el Barça va aconseguir inaugurar el marcador en la millor jugada de tota la primera meitat, amb una genial assistència de taló de Sergi Roberto a Luis Suárez que, com ja va sent habitual els últims partits, continuar casat amb el gol.

L'equip de Luis Enrique no tenia gaires problemes per arribar als tres quarts de camp, però sense precisió en l'última passada. La menor participació de Neymar respecte als últims partits va influir en aquest sentit, tot i que aquesta mancança es va corregir més tard a la segona meitat.

GOL CLAU

3 El segon gol blaugrana acabaria resultant clau per amarrar els tres punts. I, per aconseguir aquella seguretat, era important fer-lo ben aviat; no pel perill que pogués crear el Getafe, ja que el Barça tenia el partit totalment controlat, sinó perquè una diferència mínima crea incertesa davant qualsevol equip.

Una jugada aïllada, una acció d'estratègia, un error, una relliscada tonta pot significar un gol en contra, canviar el panorama i complicar-se el partit. Però abans que pogués produir-se un accident d'aquesta mena, una altra meravellosa assistència de Sergi Roberto es va convertir en aquell esperat segon gol amb una gran definició de primera de Neymar.

EXHIBICIÓ DE BUSQUETS

Notícies relacionades

3 La veritat és que s'acaben els qualificatius per poder descriure els partits de Sergio Busquets com a migcentre clàssic i posicional. Si el Getafe no va passar pràcticament de la línia del mig del camp va ser, en gran mesura, arran de l'encert del centrecampista blaugrana en el posicionament i en el timming a l'hora de pressionar i robar o provocar el robatori. No tan sols recupera la pilota, sinó que quan la té sap escollir en cada moment la millor solució possible, la millor opció amb tot l'avantatge sempre per al company que rep la seva passada. No tan sols jugant curt, sinó atrevint-se també amb canvis d'orientació per poder superar la pressió rival. Retenint-la quan convé, jugant de primeres quan és necessari,

La importància que té per a l'equip comporta que Busquets sigui un fix en l'alineació per a Luis Enrique, que fins i tot l'utilitza d'interior esquerre, renunciant a donar-li un descans. La prova de com és d'important per a l'equip.