El Barça guanya el Barça

2
Es llegeix en minuts

DUELS PERDUTS

El Barça no ha sigut capaç de plantejar accions de superioritat excepte en moments aïllats i en el segon temps. Des del principi ha jugat condicionat pel ritme imposat pel seu rival. El Celta ha preparat un partit molt valent i molt agressiu, plantejant duels d'un contra un a tot el camp. Fins i tot en la defensa del Barça, dificultant la iniciació del joc dels blaugranes. Tots aquests duels els ha guanyat el Celta. O els ha perdut el Barça, segons per on es miri, que ha hagut de buscar alternatives. Més que en el desequilibri individual, l'equip ha hagut de forçar aquestes situacions de superioritat en els moviments dels seus jugadors.

DEFENSAR AMB PILOTA

Davant d'un partit plantejat així, amb duels individuals tan clars, era molt important disfrutar del desequilibri individual que provoca cada jugador. Per exemple, amb els de Messi quan surt de la banda dreta per provocar superioritats dins. Leo volia fugir de Jonny, però el lateral el va seguir a tot arreu. Quan desequilibres tens la pilota. I amb la pilota crees, però també pots defensar. En això coincidien el Barça i el Celta: tots dos es defensen amb la pilota. Com que la majoria dels duels els va guanyar l'onze viguès, això explica que fos clarament superior durant molts minuts. Va disfrutar també d'una altra circumstància, sovint fonamental: l'eficàcia en el remat. El Celta va poder manar també al marcador.

El Barça va crear perill, però molts dels seus xuts rebotaven en els defenses celestes, més junts i més a prop de Sergio que els del Barça respecte a Ter Stegen. Per contra, el Celta va encertar en les seves primeres oportunitats. Van ser dues genialitats de Nolito i Aspas que van començar a decantar el partit.

UN RIVAL AMB ESTIL

Notícies relacionades

La comoditat del marcador no va deixar cap mena de dubte sobre el que havia passat al camp. Per primera vegada en molt de temps, un equip guanya el Barça jugant com juga el Barça. Amb les armes que acostuma a utilitzar per superar els seus rivals: amb pressió pràcticament a tot el camp per recuperar la pilota a la parcel·la aliena; obrint el camp amb extrems; movent la pilota amb rapidesa, amb pocs tocs excepte en les jugades que demanen un regat. Gran part de la mala actuació blaugrana correspon a l'enorme mèrit del Celta, que ha fet un gran partit amb la pilota però també sense: en accions defensives de replegament i en les ofensives per als desmarcatges dels seus davanters.

Si haguéssim canviat les samarretes dels futbolistes, vestint els cèltics amb les blaugrana, ens pensaríem, amb la forma en què han jugat, que el Barça guanyava el Barça.