A UN TOC

El trident aïllat

2
Es llegeix en minuts

PARTIT IMPECABLE DEL ROMA TÀCTICAMENT

Rudi Garcia tenia molt clar com havia de jugar el seu equip, i ho va fer molt diferent de com ho acostuma a fer. Línies defensives molt juntes a uns trenta metres de la porteria de Szczesny, les dels quatre defenses més cinc centrecampistes per no deixar filtrar passades en zones perilloses al Barça.

Aquest entramat defensiu va permetre a l'equip italià no patir gaire, perquè van aconseguir aïllar el trident ofensiu del Barça de la resta de jugadors. També tenien molt clar quan recuperaven la pilota què havien de fer. Tant Falqué com Salah a la primera part havien de trencar a l'espai entre lateral i central com va passar dissabte contra l'Atlètic de Madrid en el gol de Torres buscant la passada en profunditat.

MARCATGE INDIVIDUAL A INIESTA

Un dels objectius del tècnic italià era  desactivar Iniesta, que es troba en un gran moment de forma i és un gran 'filtrador' de passades. Va escollir Keita, l'exjugador del Barça, a causa de la seva disciplina i perquè coneix perfectament el seu excompany. En aquest marcatge podem trobar una de les claus de les poques ocasions que va tenir el Barça.

Messi va assumir la responsabilitat a la primera part amb xuts des de fora de l'àrea i a la segona filtrant passades però sense trobar bones desmarcades de companys excepte la de l'últim minut amb Jordi Alba, que gairebé dóna la victòria al Barça. L'equip italià va obligar a jugar els blaugranes molt en horitzontal i amb poca verticalitat. Malgrat això va ser superior i l'únic que va buscar la victòria en la sortida més complicada d'aquesta fase de grups.

UN GOL CLAU QUE VA CANVIAR EL GUIÓ DEL DUEL

El golàs de Florenzi va canviar el guió que s'estava escrivint a l'Olímpic on el gran domini del Barça juntament amb el gol de Suárez feia preveure un partit més favorable. Era qüestió de temps i de paciència que el Roma hagués d'arriscar i obrir-se una mica a mesura que anessin passant els minuts. No van crear pràcticament ocasions de gol. Excepte en alguna jugada molt puntual, Ter Stegen va ser un espectador més, d'aquí ve la importància de l'accident del gol.

Notícies relacionades

A partir de llavors el Roma va obligar el Barça a jugar amb passades de pocs metres, sense eliminar rivals i es van utilitzar poc les bandes a diferència del que acostuma a fer el Barça. I precisament a les bandes era on hi havia espais com es va demostrar als minuts finals amb les incorporacions de Alba.

Però per damunt de tot, el pitjor de la nit va ser la lesió de Rafi-nha, especialment si, per desgràcia, es confirma la seva gravetat. No només va alterar el joc (era una bona aposta per canviar el guió i reactivar el joc) i va afectar el Barça anímicament sinó que, sobretot, és un cop molt dur tant per a ell com per a tot l'equip. Luis Enrique ha donat proves de confiar molt en ell i aquest havia de ser el seu any.