2
Es llegeix en minuts

En l'any del seu naixement, Societat Civil Catalana ha rebut el premi Ciutadà Europeu, que concedeix el Parlament Europeu a qui hagi mostrat un compromís excepcional en la millora de la comprensió mútua, la integració entre els ciutadans dels Estats membres o hagi promogut la cooperació transfronterera o transnacional dins de la Unió Europea.

És un honor per Societat Civil Catalana la concessió d'aquest premi, que rep juntament amb altres dues entitats espanyoles: La Orden Hospitalaria de San Juan de Dios i la Cocina Económica de Logronyo, a més d'amb altres 44 persones o associacions de diferents països de la UE.

El premi és un esperó importantíssim per als que d'una o altra manera vam participar en una associació que pretén donar veu als que dins de Catalunya consideren que la participació en el projecte espanyol i europeu ens fa més forts, que totes les opinions han de ser escoltades i que el pensament únic no és desitjable, sobretot quan és el poder públic qui ho empara quan no qui el crea.

En Societat Civil Catalana creiem fermament en els valors que vertebren Europa. L'Estat de dret, la democràcia, la llibertat i el respecte als drets humans són tots ells (tots) principis irrenunciables que permeten resoldre els problemes polítics a través del diàleg dins del marc legal. Va ser el temor que aquests principis es veiessin superats per un moviment de tints explícitament populistes el que ens va empènyer a fer un pas endavant en la defensa d'un model de convivència que ha estat un dels elements que millor identifiquen la UE. Va ser la certesa que la nostra acció era necessària perquè el nostre país no s'allunyés del model social i polític en què creiem què ens va convèncer que la nostra condició de ciutadans ens obligava a assumir un compromís més gran en la vida pública.

En Societat Civil Catalana, a més, creiem que el procés secessionista no solament ens allunya d'Espanya, sinó també d'Europa. Europeistes convençuts, no concebem veure'ns privats de participar en el projecte europeu, un projecte que ha contribuït a portar la modernitat a Espanya i que ha de servir per garantir un nivell de vida digne, el respecte als drets fonamentals, les llibertats i les democràcies.

Notícies relacionades

Ni Espanya ni Europa són perfectes. La nostra tasca és treballar perquè la societat catalana, espanyola i europea siguin més riques, justes i democràtiques; però sabem que els èxits que ja hem assolit només poden ser garantits i superats d'una manera: mitjançant la cooperació i la integració.

Ens honra, per tant, rebre un premi que tan bé representa els valors que propugna la nostra associació: cooperació, diàleg, respecte als principis democràtics i als drets humans, convivència i integració europea. És un premi que compartim amb tots els col·laboradors i simpatitzants i també amb tots els catalans que, fins i tot no pensant com nosaltres, respecten els valors que premia aquest guardó.