LES VACANCES DE .... James Bond

A l'estany de Banyoles

1
Es llegeix en minuts

És natural que vulguis canviar, després de tot el que ja sabeu, després de viatges arreu del món, de persecucions implacables contra el Mal, de salvar el planeta a base d’armes sofisticades, cotxes supersònics i rellotges carregats amb projectils verinosos. Després d’haver caigut en mans de dones seductores i dolentes i de dones seductores i còmplices, i de dones seductores sense filiació política. I després de tota la parafernàlia del «Bond, James Bond», i la mare que els va matricular. 

Notícies relacionades

És per això que estic avaluant amb un cert interès un canvi de rumb de la meva trajectòria. Acabo de rebre la proposta d’un cineasta de Banyoles, de nom Albert Serra, que em proposa rodar una pel·lícula en la qual, com a vestuari, només duré el banyador que exhibia Sean Connery. Es tracta de fer la travessia de l’estany de la població, una activitat tradicional, a la recerca d’un famós drac que s’hi amaga des de temps immemorial. Després, com que no l’hauré trobat, i encara amb el banyador, caminaré des de Banyoles fins a la ratlla de França. El guió diu: «James Bond, amb el banyador, caçarà bolets fins que arribi a França». Desconec el contingut de l’expressió caçar bolets, però ja me l’explicaran. Després, un cop a França, continuaré caminant i faré la travessa dels Pirineus.

Tot això sense armes, sense noies seductores i sense gaires diàlegs. Només es tracta de saludar la gent que et trobis pel camí. La pel·lícula es dirà: El teu país és aquell on dius Bond dia i et contesten Bond dia. Serà una pel·lícula d’art i assaig, em penso.

Temes:

Banyoles