Més rendibilitat de bancs i caixes d'origen estranger

1
Es llegeix en minuts

Seguretat i rendibilitat a la vegada. En l'actualmercat de dipòsits a termini a Espanya, les entitats d'origen estranger són les que disposen d'un nivell més elevat desolvència i, també, ofereixenmillors rendiments.

Així es desprèn d'un estudi portat a terme pelcomparador de dipòsits bancaris Bankimia, en què s'han analitzat la seguretat de 29 bancs i caixes i els beneficis que es poden aconseguir amb els seus dipòsits a terminis de 12 i 13 mesos, que exigeixen inversions mínimes de fins a 10.000 euros i que no comporten cap mena de vinculació extra amb l'entitat.

Per puntuar la solvència de les entitats s'han tingut en compteles valoracions atorgades a les entitats per les principals agències de ràting(Fitch, S&P i Moody's). Es valora sobre cinc i oscil·la entre el 2,4 de Novagalicia Banco i el 4,25, la nota més alta, de Deutsche Bank, Bancorreos i CortalConsors.

En aquesta línia, Deutsche Bank i ICBC Luxembourg, amb dipòsits al 2,00% TAE; ING Direct, amb un a l'1,95% TAE; Barclays, a l'1,80% TAE, i Lloyds Bank Internacional, a l'1,75% TAE, són les que ofereixen més rendibilitats. I tenen notes de solvència que van del 4,1 al 4,25.

Amb tot, cal assenyalar que hi ha el cas puntual d'una entitat que compleix els paràmetres però és d'origen espanyol. Es tracta de Bankoa, que pertany al grup francès Crédit Agricole, puntuada amb un 3,9 i amb un dipòsit que rendeix al 2,25% TAE.

No totes les entitats foranes són iguals

Notícies relacionades

Cal destacar que no totes les entitats estrangeres són filials de les seves cases d'origen, i n'hi ha que sónsucursals espanyoles, adscrites al fons de garantia de dipòsits d'aquí, com Deutsche Bank, Barclays i Lloyds Bank Internacional. Per la seva banda, ICBC Luxembourg i ING Direct depenen dels dels seus països d'origen, Luxemburg i Holanda, respectivament.

Pel que fa a la resta d'entitats analitzades, no hi ha una tendència uniforme. Es poden trobar bancs amb una solvència considerable, com Citibank, valorat amb un 3,9, i amb un dipòsit al 0,51% TAE. I altres com Caja España-Duero (2,5) i Novagalicia Banco (2,4) que rendeixen a l'1,50% TAE i a l'1,45% TAE, respectivament.