ELS ESCÀNDOLS DE CORRUPCIÓ

El que no deien els del PP sobre els sous parlamentaris

1
Es llegeix en minuts
Rosendo Naseiro i Ángel Sanchis, extresorers del PP.

Rosendo Naseiro i Ángel Sanchis, extresorers del PP. / ARXIU

Amb uns mitjans de comunicació vigilants, i amb una justícia com a Déu mana i unTribunal de Comptes amb consellers vitalicis i sense estar als desitjos dels partits, la corrupció a Espanya no hauria arribat les actuals dimensions siderals.

¿Algú se'n recorda del que li va passar al jutgeBaltasar Garzónper ficar el nas en el'cas Gürtel'? ¿Algú creu que en un país democràtic els tresorers i aconseguidors del PP comRosendo Naseiro i Sanchís Rosendo NaseiroSanchís haguessin seguit lliures i forrant-se?

I una experiència personal.

La transició va començar pagant a diputats i senadors quatre duros. No estava ben vist que de la política se'n visqués. Aquesta era la mentalitat del franquisme on tot es complementava i completava amb consells d'administració i altres canongies.

I per anar apujant els sous s'hi van anar afegint conceptes diversos que deixessin un sou ben apanyat, però completat amb dietes per viure o no a Madrid, ser portaveu o no d'una comissió, presidir una ponència, anar a un viatge, coses així.

Nosaltres reivindicàvem, des de sempre, sincerar aquesta qüestió. Que la gent sabés el que es guanyava i que a més es digués que la política democràtica havia d'estar ben pagada perquè hi anessin els millors i que no s'havia de tenir complex per això.

Tots els intents xocaven contra el mur del PP. ¿La raó? Hi havia dos tipus de parlamentaris. Els de la base i els grans elefants que rebien sobresous i lògicament aquests no volien que res es toqués.Rato, Trillo, Mayor Oreja, Arenas, Acebes, Cascos, Rajoy...tots els que estaven en primera i segona fila de seients de l'hemicicle. No m'estranya, doncs, queel regidor del PP de Galdakao dimiteixi. Ell era un 'pota a la plana', enfront dels 'potes negres'. Els que cobraven.

I això ha funcionat així per dues raons.

Per uns mitjans de comunicació subornats i per un poder judicial corrupte, incloent-hi unTribunal de Comptesque ha estat un Tribunal de 'Cuentos chinos'.

Notícies relacionades

Ha estat el treball de la picaresca espanyola al màxim i una transició política de la democràcia a la dictadura, de vergonya. Sort que ha fet crisi.

http://ianasagasti.blogs.com/mi_blog/