LES MEMÒRIES D'AZNAR

Mariano, l'antídot

"Si Aznar ens hagués preguntat a nosaltres què havia de fer, li hauríem dit que se n'anés a viure a Texas amb Bush, per sempre"

1
Es llegeix en minuts
Portada del llibre ’Memorias I’, de José María Aznar.

Portada del llibre ’Memorias I’, de José María Aznar. / EFE

José María Aznarconfessa al seu llibre 'Memorias (Planeta), que es va presentar a Madrid dilluns passat, que una de les raons que el van portar a preferirMariano Rajoy abans que Rodrigo Rato iJaime Mayor Oreja a l'hora de designar el seu successor en la direcció del PP i en la presidència del Govern espanyol --aquest últim pla va ser frustrat per la victòria del PSOE en les eleccions del 14 de març del 2004-- és que, en un context en què l'esquerra i els nacionalistes estaven "disposats a fer el que fes falta contra el PP, fins i tot soscavar els principis del règim constitucional", la personalitat del polític gallec "era la més adequada per gestionar un repte d'aquestes característiques".

 

"Rajoy i jo compartíem la mateixa postura davant elnacionalisme. Mariano no sentia ni la més mínima simpatia pels nacionalistes (...), però, en canvi, sabia bé el que era l'Estat autonòmic", afirma Aznar en aquesta primera part de les seves memòries, en què justifica algunes de les decisions que van marcar els seus vuit anys (1996-2004) al capdavant del Govern d'Espanya.

L'exlíder del PP identifica la decisió de no presentar-se a la reelecció per a un tercer mandat com la més difícil de totes les que va haver de prendre. Una dificultat accentuada, assegura, per la"pressió ambiental"dins i fora del PP perquè reconsiderés la seva determinació, una pressió de la qual van participar des dels principals mandataris mundials (Chirac, Blair, Clinton, Bush, Putin) fins als familiars de les víctimes d'ETA, que, segons relataAznar, es preguntaven: "¿Què passarà amb nosaltres quan ja no estiguis al Govern?".

Notícies relacionades

És el que diu al seu llibre. Si ens ho hagués preguntat a nosaltres, li hauríem dit que se n'anés a viure a Texas amb Bush, per sempre. De fet, jo vaig escriure un llibre titulat'Agur Aznar'.

http://ianasagasti.blocs.com/mi_blog/