EL FUTUR DE CATALUNYA

Aguirre: Mas contra les lleis i contra la 'llei de lleis'

"Si qui ha jurat complir i fer complir les lleis crida a no complir la Constitució, el que està fent és convertir Catalunya en la regió sense llei"

1
Es llegeix en minuts
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la presentació del programa electoral de CiU, el 28 d’octubre, a Barcelona.

El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la presentació del programa electoral de CiU, el 28 d’octubre, a Barcelona. / JOSEP GARCIA

Artur Masha declarat que "ni tribunals ni la Constitució pararan el procés sobiranista".

Una declaració d'aquest calibre no pot quedar sense resposta per part de qualsevol que sàpiga tot el que ens ha costat als espanyols arribar a tenir una Constitució que protegeix la nostra llibertat i els nostres drets.

El senyor Mas ha de saber que és el president de la Generalitat de Catalunya, i que aquesta institució dimana de la Constitució espanyola del 1978, fora de la qual ni existiria ni podria existir. De manera que, sense la Constitució que menysprea, ell no seria res. Així de clar.

Però és que, a més, si qui ha jurat complir i fer complir les lleis crida a no complir la 'llei de lleis' que és la Constitució de la qual dimanen totes les altres, elque està fent és convertir Catalunya en la regió sense llei. Si no es compleix la primera llei de totes, ¿qui complirà les altres?, ¿qui pagarà impostos?, ¿qui  complirà un contracte?, ¿qui respectarà els béns dels altres?

La declaració d'Artur Mas posa la voluntat d'ell i dels seus seguidors (tant me fa si són pocs o molts) per sobre de la llei. I això és, encara que ell no ho sàpiga (o potser sí que ho sap), el més antidemocràtic que pot fer un polític.

Notícies relacionades

La Constitució del 1978 (votada, per cert, pel 91% dels catalans, el percentatge més alt dins de les regions d'Espanya) és clar que es pot reformar i canviar, fins al punt que, si el subjecte de la sobirania nacional (que és el conjunt de tots els espanyols) ho vol, Catalunya o Cartagena siguin independents. Però per això la mateixa Constitució té els seus mecanismes i les seves vies. Fora de la llei només hi ha la selva. Que ho sàpiguen Mas i tots els que l'encoratgen.

http://esperanza.ppmadrid.es/