Sí que hi ha alternativa

"Reduir les despeses suposa, en primer lloc, dur a terme una reforma radical i sense precedents de les administracions públiques"

1
Es llegeix en minuts
Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Govern, dimecres al Congrés.

Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Govern, dimecres al Congrés. / JOSE LUIS ROCA

Text íntegre del comentari radiat per Esperanza Aguirre a la COPE

Em vaig quedar preocupada ahir quan vaig sentir tots els comentaristes que no hi haalternativa a l'actual situació. I sí que hi ha alternativa. Davant la mala notícia sobre les previsions macroeconòmiques anunciades en l'últimConsell de Ministres, el pitjor que pot passar és que els ciutadans caiguin en una actitudfatalista i pensar que no hi ha cap alternativa eficient per sortir del forat en què està sumida l'economia espanyola. I és el pitjor perquè sí que hi ha alternativa, i aquesta alternativa està en l'esperit delprograma amb què elPartit Popular es va presentar a les eleccions el novembre del 2011.

Tots els economistes i els polítics estan d'acord que el primer pas cap a larecuperació econòmica ha de ser la reducció del dèficit públic. Però fins ara s'ha intentat reduiraugmentant els impostos, i l'experiència d'aquests mesos ha demostrat que aquestes pujades d'impostos no han servit per incrementar els ingressos.

Notícies relacionades

Per tant, ha arribat l'hora d'explorar l'altra variable del dèficit: la reducció de les despeses, com estava previst en el programa electoral del Partit Popular amb què va aconseguir una clamorosa majoria. I reduir les despeses suposa, en primer lloc, dur a terme unareforma radical i sense precedents de les administracions públiques. I això sí que és una alternativa. O sigui que hi ha alternativa, i és la que portava el Partit Popular al seu programa. Ha arribat l'hora d'aplicar-la: reduir el pes del sector públic perquè els diners arribin a empresaris i famílies per fer sortir Espanya de la crisi.

http://esperança.ppmadrid.es/