EL MISTERIÓS 'esborrany' POLICIAL D''EL MUNDO'

Comptes a Suïssa

"Només que hi hagués una miqueta de veritat en aquest informe, els dirigents de CiU serien uns corruptes i no haurien de presentar-se a les eleccions sense abans haver depurat les seves responsabilitats penals"

Jordi Pujol, durant un míting de CiU a Granollers.

Jordi Pujol, durant un míting de CiU a Granollers. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Esperanza Aguirre
Esperanza Aguirre

Presidenta del PP de Madrid

ver +

Si les informacions que ara coneixem i que tenen el seu origen en un informe policial es confirmen i resultés provat que els dirigents deCiU, la famíliaPujol i la famíliaMas tenen uns comptes, gens menyspreables, a Suïssa no declarats, ens trobaríem davant l'escàndol politicofinancer més greu de la democràcia.

És veritat que la premsa catalana, que en les últimes dècades no ha donat mostres mai d'excessiva independència del poder polític, no vol indagar res sobre aquest assumpte. És veritat que els partits polítics catalans tampoc volen carregar les tintes en aquest possible escàndol. Uns, els catalanistes i independentistes, perquè serien elsdirectes protagonistes o còmplices de l'afer. I els altres, perquè creuen que acusar de corrupció els polítics de CiU pot actuar com a efecte crida perquè aquells catalans que volen la independència de Catalunya, al veure amb problemes els polítics que la propugnen, vagin a votar-los, malgrat que s'estigui demostrant que són uns corruptes. Tot això és veritat, com també és veritat que el contingut de l'informe que hem conegut ha de ser ratificat per l'acció judicial i, per tant, ningú ha de treure conclusions que vulnerin la presumpció d'innocència.

Però, a només tres dies de les eleccions, ¿és tan complicat demanar aMas i alsPujol que jurin que no tenen cap compte a Suïssa? Només això. I ja està. Igual que van anar alnotari a declarar que no recolzarien cap iniciativa delPartit Popular, doncs que ara vagin al mateix notari i declarin sota juramentque tot el que diu l'informe de la Policia ésmentida.

Notícies relacionades

Si no ho fan abans de diumenge, sí que pensaré que pot haver-hi alguna cosa de veritat en aquest informe. I només que hi hagi una miqueta de veritat en aquest informe, CiU i els seus dirigents serien uns corruptes i no haurien ni de presentar-se a unes eleccions sense abans haver depurat les seves responsabilitats penals i polítiques.

http://esperança.ppmadrid.es/