REFLEXIONS DESPRÉS DEL 25-N

Resultats preocupants

"Almenys hi ha un element positiu: els electors han castigat els partits que no són clars i enganyen els seus electors: CiU i PSC"

Camacho, amb un ram de flors, al costat de Dolors Montserrat, Jodi Cornet i Enric Millo.

Camacho, amb un ram de flors, al costat de Dolors Montserrat, Jodi Cornet i Enric Millo. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Esperanza Aguirre
Esperanza Aguirre

Presidenta del PP de Madrid

ver +

I tant que elsresultats de les eleccions per al Parlament de Catalunya sónpreocupants. I ho són perquè, encara que els separatistes no han aconseguit el que s'havien proposat, és a dir, la "majoria excepcional" de què parlava el fracassat (aquest sí)Artur Mas, el panorama per a les forces polítiques que defensen inequívocament el règim de la Constitució espanyola (votada pel 91% dels catalans ara fa 34 anys, que per a una Constitució és un període de temps molt curt) no és gaireencoratjador.

No obstant, els resultats d'aquestes eleccions sí que presenten, al meu parer, un element molt positiu, i és que han crescut els partits que han parlat clar, i han minvat els que han mantingut undiscurs confús i contrari a la seva pròpia tradició i a la imatge que els electors se n'havien format.

Han pujat ERC, Ciutadans i el Partit Popular, cadascun amb el seu discurs, però que els electors entenien i reconeixien com a coherent amb la seva trajectòria històrica i amb els principis dels respectius partits.

I han baixat escandalosamentCiU i elPSC. CiU ha baixat perquè ha mantingut unes posicions que no tenen res a veure amb la seva trajectòria moderada i pactista de les últimes dècades; unes posicions, les actuals, que molts dels seus electors tradicionals no poden comprendre. Dit d'una altra manera, el que ha volgut votar una opció radicalment independentista a Catalunya sempre ha tingut la possibilitat de votar Esquerra. ¿Per què havia de votar ara un succedani com CiU podent votar l'original?

I el PSC ha baixat perquè des del 1999, almenys, porta unaderiva nacionalistaque poc o res té a veure amb el que s'espera d'un partit que, fins ara, s'associava amb l'esquerra moderada i amb la concepció d'una Catalunya cent per cent espanyola.

Notícies relacionades

Per això, perquè els electors hancastigat --menys dels que crec que es mereixen, però bastant-- els partits que no són clars i que enganyen els seus electors, em sembla que les eleccions catalanes tenen, almenys, un element positiu.

http://esperança.ppmadrid.es/