Por escènica

1
Es llegeix en minuts

Que Mariano Rajoy té por de la premsa és un fet evident. No la vol veure ni en pintura.Sobretot si els periodistes tenen l'oportunitat de preguntar amb llibertat. Pel president del Govern sembla que l'enemic,com més lluny millor. Una prova d'això és que Rajoy no va donar rodes de premsa durant la precampanya ni la campanya electoral. Silenci o entrevistes molt ben precuinades.

L'estratègia que va seguir  durant els mesos previs a les eleccions quan era candidat és la mateixa que segueix ara com a president.La seva situació ha canviat radicalment, però la seva actitud davant els mitjans de comunicació, i sobretot davant dels espanyols, a qui demana sacrifici i esforç per sortir de la crisi, és la mateixa. Falta de respecte.En comunicació política no hauria de valer tot per preservar la imatge d'un polític.

Rajoy farà avui la seva primera entrevista des que és president. L'ha concedit a l'agència EFE, casualment pocs dies després que divendres passat molts mitjans critiquessin amb contundència el fet que no tenia previst parlar en públic fins al 30 de gener. Més d'un mes després de ser investit president.

Notícies relacionades

Però sembla que Rajoy farà un pas més. Ahir a la nit es va saber que dilluns donarà la seva primera roda de premsa juntament amb Sarkozy. Després de molts mesos tindrà el valor d'"enfrontar-se" a la premsa.Resulta paradoxal que qui es creu capacitat per treure Espanya de la crisi tingui tants problemes per donar la paraula als periodistes.

Que sigui notícia que el president del Govern parli davant els mitjans de comunicació, és una clara mostra dels temps que corren. Primer s'enganya els ciutadans fent el contrari del que es va anunciar, i després no es dóna la cara. Un model a evitar. A més, no sembla el millor camí per arribar enlloc, i menys tenint en compte qui és el guia.