A l'enemic, ni aigua

1
Es llegeix en minuts

Sembla que a Rajoy Es prodiga poc davant la premsa. Pràcticament no ha concedit entrevistes els últims mesos. I, quan ho ha fet, ha seleccionant molt bé el mitjà al qual la donava. Diumenge passat, Jordi Évole va aconseguir entrevistar-lo al seu programa, "Salvados", i li va preguntar per què defuig els  periodistes. Rajoy li va respondre que si no feia entrevistes era perquè no les hi demanaven. Probablement a molts periodistes se'ls va escapar un somriure al sentir-lo. Molts mitjans l'han demanat i encara s'esperen. Potser si és president tindran una resposta positiva. O no.

L'estratègia del PP és el silenci. Per tant és molt coherent en la negació d'entrevistes. Però una cosa és la coherència i una altra la decència. ¿És decent que un candidat a president del Govern no vulgui respondre a preguntes dels periodistes, que són els que informen els ciutadans de les seves propostes?

El que fa Rajoy no és una excepció. La recentment reelegida presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, va fer el mateix. Mínim contacte amb els mitjans. I no li ha anat gens malament.

Notícies relacionades

Els periodistes que segueixen la caravana del PP durant la campanya tampoc tenen contacte amb ell. Només van disfrutar de la seva presència durant 5 minuts dimarts al matí. ¿Casualitat? No, aquell dia la majoria de diaris el donaven com a guanyador del debat.

Fa uns mesos Antón Losada es va queixar que els mitjans haguessin de cobrir actes si no tenien opció de preguntar. Molts periodistes van secundar el #sinpreguntasnocobertura. Però de moment tot segueix igual. Hi ha cobertura i no hi ha preguntes.