Sobreviure però sense convèncer

1
Es llegeix en minuts

 CAPACITAT ORATÒRIA: 3 

 

Fluix com era previsible. En alguns casos va estar quasi mal educat. Necessitava crosses per començar a parlar. Discurs gèlid i abús de xifres. No va vocalitzar bé. Va parlar des de la raó, no des del cor. Fins i tot a l¿homenatjar el soldat mort a l¿Afganistan. No va debatre. Va jugar al frontó i a l¿acabar el primer bloc es va sentir «acorralat» per Rubalcaba quan li demanava una resposta concreta a la reforma laboral va demanar ajuda al moderador. 

 

 LLENGUATGE  NO VERBAL: 3 

 

¿Què hauria estat de Rajoy sense els papers? No va deixar de tocar-los ni de llegir-los, donant mostres de gran inseguretat i nerviosisme. Quan deixava de llegir-los i es creia el que deia era més convincent. Mirava poc Rubalcaba quan aquest parlava. A vegades tenia la mirada perduda. Va estar encotillat i poc natural. El somriure amb què acabava gairebé cada intervenció era tan impostat que no l¿ajudava. 

 

 ELECCIÓ DE VESTUARI: 8 

 

Hi ha detalls que fan que ens distraguem més del compte. Un pot ser el maquillatge. Rajoy anava menys maquillat que Rubalcaba. Ahir anava perfecte, a diferència de fa tres anys quan l¿americana li tibava, detall que va fer parlar molt. La camisa blanca sempre és garantia d¿èxit. Afavoreix i dóna brillantor a la cara. La corbata de color corporatiu, molt adequada. Impecable. La seva indumentària, aquest cop, no serà protagonista. 

 

EFICÀCIA DEL MISSATGE: 7 

 

Notícies relacionades

 Com dèiem ahir, abans del debat, Rajoy va anar «a parlar del seu llibre». I ho va fer a la perfecció. No es va sortir gens del seu discurs. Crisi, atur, 5 milions d¿aturats... Aquest és el seu missatge. Crisi i atur. Un missatge del passat, no del futur, però molt efectiu electoralment. Ens costa menys recordar dades negatives que positives. Va ser repetitiu i previsible. Ni una sola proposta. Ningú sap què farà si guanya. Just el que pretenia. 

 NOTA FINAL: 5