On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Una pàgina web per als amants dels clicks

Ofereix diversos jocs, vídeos de diorames i ofertes dels seus productes

Una pàgina web per als amants dels clicks
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Aquest matí molts nens es despertaran amb la il·lusió de trobar els regals que els van sol·licitar als Reis Mags. I una de les peticions més habituals són aquestes caixes de ninotets i edificis de Playmobilque, any rere any, sumen nous adeptes. Hi ha tants models i tan diferents que, de vegades, fins i tot els costa decidir-se per un. Ara també tenen l’oportunitat de descobrir la seva versió digital, Click Virtual Fest, pel mòdic preu d’un euro simbòlic que es destinarà a la lluita contra la Covid-19. Conté jocs, vídeos de diorames i ofertes dels seus productes i està disponible en deu idiomes, entre aquests el català, el castellà i eusquera. Aquest projecte va sorgir durant el confinament, però el seu èxit ha provocat que segueixi en marxa.

Jocs de tot tipus

L’apartat més interessant per als petits és el destinat als jocs. Hi trobareu una careta per pintar i convertir-nos en un click, i també ens conviden a fer-nos un ‘selfie’ i compartir-lo. Hi ha quatre models a escollir entre els quals hi ha clàssics com el pallasso o el cowboy. Troba les diferències és el típic joc en què veiem dues imatges que semblen similars però hi ha petits detalls diferents. Les podem imprimir i n’ofereixen les solucions per si no podem resoldre-les. A Escriu el teu guió ens mostren una pel·lícula protagonitzada per ninots de Playmobil, Wild West, i haurem d’escriure els diàlegs dels personatges, mentre que a Custom ens ofereixen la possibilitat de crear el nostre propi personatge, casa, vehicle o edifici per participar en un concurs. Finalment, Troba l’intrús consisteix a buscar en els vídeos de la secció Diorames diversos personatges que no pinten res (com en les tradicionals fires) com al nan Mudet, un pirata o un escorpí. Atenció, perquè alguns d’aquests jocs tenen recompensa com premis en metàl·lic o lots de Playmobil.

Diorames amb efectes i sons

Per trobar els intrusos haurem d’anar a la segona part de la web, dedicada al visionament de diversos diorames fets per habituals dels certàmens que organitzen, d’uns dos minuts de durada cada un. No només hi ha imatges d’aquests treballs compostos per centenars o milers de peces, també els han animat una mica amb músiques, sons, efectes especials i algun moviment. La majoria són d’autors catalans com El circ Click (amb carpa, pallassos i altres artistes i les seves evolucions a l’escenari), Eurípolis Grand Prix (cotxes d’època en una carrera que sembla sortida de Els cotxes esbojarrats, mentre el públic els anima), Col·lapse de rescat (bombers apagant el foc en una casa en flames amb molt fum –afegits digitalment– entre ambulàncies, policia i curiosos), Halloween (que recrea l’univers de Scooby-Doo i els seus amics, la seva furgoneta i els monstres habituals) o Paranyers (que mostra als caçadors de pells en un fort, amb caravanes, cavalls, ossos rentadors i búfals).

La resta prové d’altres províncies espanyoles o de l’estranger com Siracusa, de Castella-la Manxa (imaginatiu repàs de cotxes, maquinàries i vestuari d’època ambientat a principis del segle XX amb paios amb pistoles) o l’andalús Un fred de mort (un pol Nord amb els seus iglús i esquimals, pingüins, trineus, barco i gent molt abrigada). Els Mosqueters arriben, lògicament, de França, amb les seves baralles d’espases als castells, música èpica i fins i tot trobarem el pervers cardenal Richelieu. D’aquest país veí també podem veure Tanzània (recreació de la selva plena d’animals com lleons, hipopòtams, elefants, mones o girafes) i Badia dels Cavallers (els pirates, les calaveres, els barcos, el castell i el poble). El viatge pel món segueix al Canadà amb Mountis, fet a Alemanya (sobre la famosa Policia Muntada, però també amb els indis i els seus tipis) i Hi havia una vegada a la Xina, procedent de Bèlgica, sobre els elements habituals d’aquest país oriental com els lotus, els temples, els dracs, els guerrers o les seves característiques naus.

Productes a bon preu

Notícies relacionades

L’últim apartat que trobarem és el més comercial. Està destinat a les botigues especialitzades, una desena de llocs online en què podrem trobar tot tipus de productes amb seccions dedicades a les figures, els nens i nenes, peces i temàtiques com esports, espai, fantasia, granja, Halloween, medieval, pel·lícules, l’Oest o la més apropiada per a aquests dies, el Nadal. Un «busqui, compari i compri» en tota regla amb ofertes i peces de col·leccionista. Tres opcions diferents d’entreteniment que estan només a la distància... d’un clic.

Click Virtual Fest

¿On?  A Click Factory.

Preu:  1 euro.

Més informació:   Click Virtual Fest.