On Catalunya

De botigues

Friquest: mai ha sigut tan fàcil ser fan

Friquest ho té tot per als admiradors i col·leccionistes de sèries, pel·lícules, videojocs i llibres. És difícil quedar-s'hi només cinc minuts

friquest1

friquest1 / Jorge Gil

4
Es llegeix en minuts
Diana Recio

A l’entrar per la porta de Friquest (Gran Via de les Corts Catalanes, 679) sembla que hagis traspassat un portal a un altre món. Et plantes al costat de cartells a mida real de personatges de pel·lícules i sèries, com el físic Sheldon Cooper de ‘The big bang theory’, el robot de ‘Star Wars’ R2-D2 o la inquietant marioneta de ‘Saw’, Billy. El José i l’Olga, els amos, han aconseguit en tan sols set mesos que sigui difícil estar només cinc minuts en aquesta botiga de decoració i objectes de col·leccionistes. En un instant, pots passar d’estar al ‘Falcó Mil·lenari’, la famosa nau de Han Solo, amb l’androide C-3PO, a aparèixer a Ponent, continent de ‘Joc de trons’, o passar per Hawkins, el poble on succeeixen els inquietants esdeveniments de ‘Stranger things’, o Hogwarts, l’escola de màgia i bruixeria de Harry Potter. Si això no t’ha convençut, també pots viatjar al salvatge oest acompanyat per un jove Clint Eastwood a ‘El bo, el lleig i el dolent’.

Hi ha fileres i fileres de prestatgeries i vitrines en les quals pots trobar des de llums de Batman, motxilles, tasses i samarretes amb logos de pel·lícules clàssiques fins a la mítica consola dels 90 Game Boy. «Intentem tenir objectes per a totes les edats i gustos», apunta l’Olga assenyalant un moble sobre el qual hi ha diferents models de zoòtrops, que són considerats com l’avantsala del cine. «Ara hem començat a portar objectes de Disney, volem ampliar molt més la col·lecció», afegeix al passar al costat d’una vitrina de vidre. A l’interior, hi ha figures de personatges coneguts per tots: Ariel pentinant-se amb una forquilla, Mickey Mouse traient-se el barret, Cruella de Vil, amb la seva jaqueta de pell i l’alienígena Stitch amb una flor d’hibisc darrere de l’orella.

Tradició familiar

La botiga té una història particular, ja que forma part de la tradició familiar. «No sempre ha sigut així –remarca l’Olga–. Abans teníem menys de la meitat de l’espai, i per això encara ho hem de recol·locar tot. Aquesta no és la distribució definitiva». El pare del José va començar treballant en el primer Mercat dels Encants venent mobles usats. Després, va passar a vendre mobles nous i, en aquest punt, es va incorporar al negoci el José, que va deixar els mobles per dedicar-se a la decoració. I d’allà, va partir a convertir Friquest en el que és ara, un temple per a seguidors i col·leccionistes de pel·lícules i sèries.

El mercat de productes sobre sèries i pel·lícules i articles de col·lecció i decoració va a l’alça. «La veritat és que continuem mantenint els clients que teníem abans al mercat, i, a més, tenim clients nous. Estem molt contents», confirma l’Olga mentre es dirigeix al taulell per atendre una parella que vol comprar un pòster de Tintín. Es pot trobar el periodista belga vestit d’escocès rumb a l’Illa Negra o embotit dins el seu vestit lunar de color taronja, l’icònic coet de quadros vermells i blancs i la mòmia del sacerdot inca Rascar Capac. ¿I qui no recorda els seus inseparables companys, el capità Haddock, el professor Tornasol, els agents especials de policia Dupond i Dupont i Milú?

Maquetes del cotxe de ‘Retorn al futur’

Els vehicles més singulars de les nostres pel·lícules i sèries favorites també tenen el seu espai a la botiga. Des del DeLorean platejat de ’Retorn al futur’, al Cadillac blanc dels ‘Caçafantasmes’  passant per la furgoneta de l’‘Equipo A’ a escala 1:64 fins a 1:18. 

La planta subterrània de Friquest està dedicada a ‘Joc de trons’, sèries d’animació japonesa, Marvel‘Star Wars’ –no podràs resistir-te a l’adorable ‘baby’ Ioda– i una col·lecció infinita de ninots Funko Pop. Deixem per al final la cantonada del fons, que està destinada als col·leccionistes nats. És impossible no quedar meravellat davant d’una imponent figura d’un T-Rex o d’‘El padrí’; fins i tot n’hi ha una d’El hombre mosca’ en l’icònic moment en què el còmic Harold Lloyd es penja del rellotge.

Aquest és un viatge per tots els mons de fantasia. Un passeig per la nostra infància i el nostre present que ens fa voler quedar-nos a viure a Friquest. ¿T’animes a entrar-hi? 

‘El padrí’

JORGE GIL

Si casa teva s’assembla més a un museu, no pot faltar aquesta increïble escultura de Marlon Brando a ‘El padrí’. Mentre sembla dir: «Cada home té el seu propi destí».


Racó ‘western’

JORGE GIL

Notícies relacionades

Rèpliques de pistoles i revòlvers, plaques de xèrif, tot acompanyat per fotogrames de clàssics. Com diria Blondie, «cada revòlver té la seva veu, i jo aquesta la conec».


Harry Potter

JORGE GIL

Varetes, bufandes, corbates o el mapa de Magatotis. Pots trobar tota mena d’objectes màgics per fer més d’un encanteri. Per obrir la vitrina mira de dir ‘alohomora’.

Temes:

Botigues