On Catalunya

EL 'GOOGLE MAPS' DEL BON 'SINGLE'

Dona'm el teu perfil de Tinder i et diré on quedar

Tinder treu fum després de la plaga de ruptures estiuenques. ¿Ets nou en això? T'expliquem on anar i, sobretot, on amagar-te si has de sortir corrents

zentauroepp49272013 barcelona  30 07 2019   on barcelona     lugares donde queda190904171646

zentauroepp49272013 barcelona 30 07 2019 on barcelona lugares donde queda190904171646 / JORDI COTRINA

8
Es llegeix en minuts
Laura Conde

Diuen que el setembre és el mes dels divorcis i les separacions, i res millor per estrenar solteria que obrir-se un compte a Tinder i sortir a la selva a lluitar contra els elements. La bona notícia és que no és necessari conèixer algú, ni tan sols haver intercanviat una sola paraula amb aquesta persona, per saber on portar-la en una primera cita: n’hi ha prou a donar un cop d’ull al seu perfil. Amb aquestes pistes, podràs proposar lloc. Nosaltres et donem idees, tant si va bé com si no (¡sempre s’ha de preparar una alternativa!), de locals de Barcelona on tenir una primera cita.

1. Auto Rossellón

«Esport, córrer, nedar, bàsquet, bici, muntanya, mar, surf»

Si d’una llista de vuit aficions no n’hi ha cap que impliqui l’ús del cervell, ja hauries de saber on et fiques. Així que el millor serà portar-lo a Auto Rossellón (Rosselló, 182) perquè disfruti de les seves interessants receptes d’inspiració ’healthy’ –des del be amb puré d’api-rave, verdures de primavera i sumac a l’amanida russa amb remolatxa– i dels seus vins naturals en un entorn agradable i contemporani. Aquí podrà mantenir al peu de la lletra aquesta rutina d’atencions amb les quals complimenta el seu cos mentre continua abandonant a la seva sort les neurones. (Tel.: 93 853 93 20) 

Si no va bé... Passa per Hemingway Cocktail & Bar (Muntaner, 114) per degustar un dels seus sorprenents còctels d’autor.


2. OneOcean 

«Nice American guy based in Oklahoma in Barcelona for three days»

La teva cita és un noi de l’Amèrica profunda, àvid de trobar a Europa aquesta inspiració que molts nord-americans associen a un continent que en el seu imaginari apareix molt més lliure i progressista del que realment és. OneOcean (Moll de la Barceloneta, 1) respon fil per randa a aquesta imatge mental que tenen molts guiris de Barcelona, això que busquen quan travessen el món somiant ocupar taula en un lloc com aquest en companyia de Penélope Cruz. Aquest espai distingit fins a la medul·la, literalment suspès sobre el mar, compta amb una taula ideal –negocia que us reservin la de la cantonada– que us farà sentir sols davant el món mentre degusteu una bona proposta de cuina mediterrània amb tocs internacionals, fresca i sofisticada. (Tel.: 93 484 23 15)

Si no va bé... Si és ell qui abandona la partida i et trenca el cor, camina fins al barri de la Ribera i endinsa’t a la llibreria On the Road (Verdaguer i Callís, 14), on podràs buscar entre llibres dels seus paisans, com els autors de la generació Beat.


3. Bobby Gin

«Em considero un noi normal, amic dels meus amics. Busco companya de viatge»

Ell només vol estimar-te, però si tot ho fa amb la mateixa gràcia que escriure una descripció per a Tinder estàs davant d’un os dur de rosegar. Aconsegueix que es desinhibeixi en un ambient íntim però no intimidador, com l’espai sempre càlid i reconfortant de Bobby Gin (Francisco Giner, 47). Malgrat que la seva especialitat són els gintònics, compten també amb una carta de còctels d’autor que podreu degustar en un ambient de cocteleria ‘old-school’ amb una barra sempre animada. (Tel.: 93 368 18 92)

Si no va bé... Potser no acabes la nit sostenint entre les mans la clau del seu cor (d’altres parts del seu cos ni en parlem), però sempre pots agafar una meravellosa ‘cookie’ de Nutella del pròxim Pie & Co (Torrent de l’Olla, 29).


jordi cotrina

4. Bar Brutal 

«¿Uns vins?» 

Hi ha qui té tírria als xats interminables i prefereix passar a l’acció. Si la cosa va de prendre uns vins, un dels millors llocs per fer-ho és Bar Brutal (Princesa, 14), un formiguer de primeres cites per diversos motius: tenen una bona selecció de vins naturals que sorprendrà fins i tot el més entès, a més d’una bona oferta de platerets que permet un pica-pica informal allunyat de l’encotillament dels restaurants d’estovalles. A més, el seu ambient, que bascula entre la taverna de barri i la vinateria gurmet, convida a la distensió i la intimitat. (Tel.: 93 319 98 81)

Si no va bé... El restaurant Orvay (passeig del Born, 4) és ideal per degustar una bona cuina mediterrània en un entorn modern i càlid.


5. Bites

«Passa de llarg si només busques sexe» 

Malgrat l’halo inquietant que tenen les persones que busquen coses, ja sigui a Tinder o en la vida –aquesta tendra ingenuïtat del que encara no sap que les coses es troben–, sempre ens pot tocar passar la tarda amb algú que potser no sap el que busca, però sí el que no busca: sexe. En aquest cas, dirigeix els teus passos a Bites, la flamant cafeteria de l’Hotel Arts (Marina, 19-21), i preneu junts un dels millors cafès de Barcelona –de la mà de la gent de Hidden– i un pastís artesà. Veurà clar que la teva intenció no és emborratxar-lo per endurte’l al llit i respirarà alleujat.  (Tel.: 93 221 10 00) 

Si no va bé... Passa’t per Casino Barcelona i després de jugar a la ruleta (per allò que si no ets afortunat en l’amor ho seràs en el joc), ocupa taula a Oda Restaurant & Cocktails (Marina 19): cuina llatina amb una bona oferta coctelera.


6. Laie

"Oh, dicha de entender, mayor que la de imaginar o la de sentir"

Has fet ‘match’ amb algú la descripció del qual és un frase de ‘L’Aleph’, tot i que bé podrien ser Foster Wallace o Kubrick. El portaràs a Laie (Pau Claris, 85), la llibreria cafè on degustar una infusió abans de navegar per les seves muntanyes de llibres i, si s’intervé, assistir junts al seminari ‘Walter Benjamin. La modernitat a contrallum’ (a partir del 16 de setembre). Té una carta interessant i un solvent menú de migdia per 16,50 euros. L’espai, a més, és preciós. (Tel.: 93 318 17 39) 

Si no va bé... Corre a Babula Bar (Pau Claris, 139) i disfruta de la seva cocteleria exòtica i l’encant de la seva voluptuosa cuina, atapeïda de tocs internacionals. Més val sola que mal acompanyada...


SÍLVIA CORTADA BALLÚS

7. Restaurant Cruix

«Una vegada vaig anar de copes amb Sabina»

El de la frase gracioseta valorarà que el portis a un lloc com Cruix (Entença, 57), un restaurant inclassificable de l’Eixample que manté una pàtina de local ’underground’ allunyat dels circuits convencionals del moderneig barceloní. Cruix és el resultat de les aventures del xef Miquel Pardo al llarg del planeta, així com de la seva voluntat de dotar el receptari mediterrani de pinzellades de cuina internacional quan l’ocasió ho requereix. Carta de plats informals d’alta volada i uns arrossos notables. (Tel.: 93 525 23 18) 

Si no va bé... Hi ha poques coses al món que no curin les torrades amb Nutella i gelat de xocolata de La Desayunería (Comte de Borrell, 75).


8. Super Naan 

«CA/ES/EN/FR/IT - Travel / Jazz / Philosophy / Yoga / Surf»

Que la seva carta de presentació sigui els idiomes que parla, seguida d’una sèrie d’aficions suposadament guais en anglès, pot significar dues coses: a) es dedicarà a xerrar en italià amb la cambrera, en anglès amb el ‘bartender’ i, en el pitjor dels casos, a relatar-te les seves aventures pel món; o b) està a Tinder per lligar-se una sueca. Tant és, porta’l a Super Naan (Ferran, 21), un nou restaurant indi que enamorarà aquesta cita cosmopolita per diversos motius: ‘fast food’ del bo en un local del Gòtic que bé podria trobar-se al barri londinenc de Shoreditch, i que compta a més amb un espai de cocteleria ‘cool’ d’allò més amb begudes elaborades a partir d’espècies del món. (Tel.: 93 543 80 30) 

Si no va bé... Corre al lavabo, mobilitza els teus amics via WhatsApp i cita’ls al Marula (Escudellers, 49), on podreu ballar bona música funk en un entorn guiri i divertit, i tornaràs a casa de matinada feliç d’haver perdut de vista el teu ‘match’. 


9. ‘Cuántica’

«I am so awesome that I'm doing the awesome all the time. If we match and don't reply it's because awesomeness» 

Queda clar: és un intens. Però encara així pot ser que activi en tu un estrany mecanisme que et genera certa curiositat i unes estranyes ganes de demostrar-li que tu ets més ‘awesome’ que ell (tot i que ell no ho veuria ni que tornés a néixer, tan ocupat com està amb els seus turments). Aneu a veure l’exposició ‘Cuántica’ al CCCB (Montalegre, 5 - fins al 24 de setembre) i protagonitzeu una cita disruptiva en què acabareu qüestionant-vos què són els límits del coneixement. (Tel.: 93 306 41 00) 

Si no va bé... El nou Chichalimoná (plaça dels Àngels, 1), que acaba d’obrir al Macba, és un bon lloc per enviar un WhatsApp ‘last minute’ a aquell que vas descartar per allò de la «universitat de la vida» i viure una nit d’extrems.


10. Paradiso

«Passeu de llarg fumadores, inestables, si busques un príncep blau, si no t’agrada la música... Coelho fans, go home» 

Aquest tonet de mascle alfa que fa la seva tria des del seu pedestal ja no funciona en aquests temps de noves masculinitats, però encara així sempre queda alguna incauta que en, algun moment de la seva vida, ha comès l’error de quedar amb un perdonavides. Ell és PERFECTE, i has de proposar-li una cita en un lloc que també ho sigui si no vols acumular més punts negatius dels que ja tens pel simple fet d’existir. Aneu a Paradiso (Rera Palau, 4), aquest referent en cocteleria d’avantguarda on un eixerit ‘bartender’ llegirà la seva ment fins a saber quina beguda amb nom d’escriptor és ideal per a ell. Deixa que flipi amb el seu ambient semiclandestí i el seu aire entre tenebrós i ’trendy’, i quan ja el tinguis totalment fascinat digues-li que surts a fumar. (Tel.: 93 360 72 22)

Si no va bé... Fuma’t un Ducados, a continuació fes-li un petó i, una vegada hagi sortit cames ajudeu-me, corre a menjar unes tapes a la meravellosa Bodega La Puntual (Montcada, 22).


11. Mansión Oops 

«Sapio, feminista, no-monògam. Busco compartir sense etiquetes»

Notícies relacionades

És probable que tingui un embolic descomunal amb tants conceptes nous per gestionar, des del poliamor al feminisme, i que l’enganxis en més d’una floreta, però, què coi, hem vingut a jugar. Agafeu un taxi i pareu a la Mansión Oops (Anglí, 69), un club liberal on desafiar els convencionalismes tradicionals associats a la parella i entrar en l’univers ‘swinger’ en l’entorn sofisticat d’una mansió amb piscina. (Tel.: 640 91 61 42)

Si no va bé... Estàs al cul del món, així que millor agafa un taxi i encarrega sushi a domicili a Sushifresh.