On Catalunya

LA MAR DE BÉ

10 'beach clubs' de visita obligada

Oasis de cinc estrelles. Hamaques, 'dj', còctels i 'lounges' arran de mar on esquivar la cançó de l'estiu

zentauroepp49036742 onbarcelona 11 07 2019 port forum beach club foto xavier gon190718194731

zentauroepp49036742 onbarcelona 11 07 2019 port forum beach club foto xavier gon190718194731

9
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Estiu. Els termòmetres es disparen en la mateixa mesura en què la vestimenta s’afluixa, els ànims es relaxen per donar pas als brindis ociosos i creixen les ganes d’un horitzó blau. Un marc de manual per disfrutar d’un beach club on esgotar la dolce vita. La costa catalana exhibeix un repertori aclaparador, però un grapat és obligatori per a l’animal de platja, barra i bona música.

En els últims anys s’ha multiplicat l’oferta de xiringuitos de platja, clubs arran de mar i vida ociosa amb vistes marines. Les estrictes normatives de molts municipis catalans capen algunes idees, però el combinat estival que les eleva a categoria de beach clubs passa sobretot per un solvent ‘combo’ que va de la banda sonora a la cocteleria, passant per hamaques, lounges i tauletes marineres. Aquí teniu una selecció digna de visita hedonista a menys d’una hora i mitja de Barcelona. 

1. Go Beach Club

LA REINVENCIÓ DEL PORT FÒRUM

Port Esportiu 14P. Port Fòrum (Sant Adrià del Besós)

El club més ambiciós de la temporada ve precedit per una inversió de 3,5 milions d’euros per convertir l’antiga Capitania del port del Fòrum en uns llimbs mariners que funcionen tant de dia com de nit. Aquest complex de lleure va de la A a la Z, amb ambient en primera línia (que no a la vora), piscina, escenari amb aforament per a 1.500 persones, perfil arquitectònic premi FAD i un night club interior perquè desfilin els millors dj.

Sense gastronomia no hi ha paradís, així que l’estrellat Xerta firma els plats d’aquesta bèstia de 4.000 metres quadrats que obre de dimecres a diumenge en aquest territori per explorar (per a molts) entre el final de Barcelona i Sant Adrià. Si a algú li fa mandra acostar-se a aquest racó marítim, una excusa perfecta a l’agost seran les sis festes del Circuit Festival (gai) de Matinée. A més del repertori de festes pròpies i de les sessions addictives d’Hotel Cochambre. 


2. Cala Tintorera

UNIVERS DE PLATJA

Moll de Ponent (Vilanova i la Geltrú)

El Moll de Ponent de Vilanova i la Geltrú ha encaixat un projecte que s’ha anat assentant els dos últims estius de la mà de La Daurada Group. Una enorme inversió ha donat pas a aquest univers de platja integrat per diverses peces i rematat per una llengua de pedra que literalment es fica al mar, coneguda com a cala Tintorera, on es despleguen hamaques, xampany, còctels i música. 

La plataforma té un gran ambient de gaudi al matí i és un mirador estel·lar per a la posta de sol cap al tard. Però la zona ofereix molt més, ja que integra dos restaurants annexos, La Daurada (mariner) i La Marabanda (mediterrani però especialitzat en espetos), amb les seves corresponents superterrasses a primera línia de mar. I com a guinda, una zona de discoteca i concerts on allargar la nit.

El conjunt d’aquest gran blue bar inclou tots els públics en les diferents franges horàries. Alguns es queden tan bocabadats que utilitzen la Tintorera com a escenari per a un casament blau. 


3. El Maravillas

PROPER I REVIGORITZANT

Passeig de la Platja s/n (platja del Prat de Llobregat)

Qui diria que al Prat de Llobregat un es pot marcar una excursió que el faci volar mentalment molt més lluny. Primer, perquè la platja és en zona de parc natural i sense edificacions, on sentir amb facilitat la crida de la desconnexió. Després, perquè el més pròxim són arbredes i més enllà, l’aeroport, on milers d’ocells d’acer aixequen el vol sense treva a la llunyania. I, per fi, pel seu rotllo tan informal com cuidat, al costat del mar i amb uns capvespres per flipar des de les seves hamaques o taules.

A aquest container-beach club obert fa 9 anys no li falta una carta informal de bowls, amanides, hamburgueses, burrates i altres plats frescos de qualitat, i bones begudes tot el dia. Obren fins a mitjanit entre setmana i fins a les 2 o 3 els caps de setmana, quan entra en escena un cocteler d’altura i es programen des de sessions de dj fins a classes de salsa. I el millor és que sigui intergeneracional, amb famílies, parelles i amics, sense prejudicis. 


4. Hola!

RACÓ 10 EN UNA PLATJA SALVATGE

Platja Cap de Grills (Sitges)

Es diu Hola! i costa dir-li adeu. En aquest bufó xiringuito blanc i blau turquesa, les hamaques i lounges flueixen sobre la vora, a la platja Cap de Grills, al costat de Terramar, a Sitges. A les taules es poden guardar més les maneres i fer un bon brindis estival o devorar les seves tapes d’autor i proximitat. A peu de mar, un s’arrauleix als sofàs i, de divendres a diumenge, es deixa portar pels seus discjòqueis i balla sobre la sorra, possiblement una de les sensacions més vigoritzants que pot experimentar el beachcluber vocacional.


5. Tibu-Ron

ADDICCIÓ BLAVA A CASTELLDEFELS

Ribera de Sant Pere, 15 (Castelldefels)

El Tibu-Ron Beach Club fa honor al seu nom i clava les dents al dia i la nit. Sota el sol, les taules i para-sols blancs són punt de trobada per prendre alguna cosa o menjar-se una paella al costat de la sorra. Quan vespreja, l’espai es desdobla com a afterwork, i més tard com a night club on la música –tant en directe com amb elenc de dj– es fon amb el so de les onades. Hi ha festes de dijous a dissabte, tot i que de dilluns a dimecres l’escenari és idíl·lic per prendre un còctel i perdre la mirada a l’infinit. Els més exigents poden fer seves una de les 10 taules vip del local per sentir-se més a prop d’Eivissa.


6. Sea Club Alàbriga

UNS LLIMBS A LA COSTA BRAVA

Carretera de Sant Pol, 633 (Sant Feliu de Guíxols)

Navegant a l’altura de Sant Feliu de Guíxols, un pot veure un edifici el perfil del qual s’assembla a un vaixell, el luxós Alàbriga Hotel & Home Suites, que va obrir fa un any per afegir allotjament sibarita a la zona. Si un fixa la mirada en el petit oasi que es retalla més enllà del recinte, als terrenys que surten al litoral, tindrà ganes de recalar. 

Aquest espai obert al públic (no només a hostes) neix amb vocació d’atreure gent de la Costa Brava i de Barcelona amb una oferta polièdrica que va d’uns lounges convertibles en taula a l’hora de menjar o sopar amb una fantàstica piscina que dona al mar. De dia es pren el sol, es contempla la platja de S’Agaró o es brinda amb còctels, apaivagant l’estómac amb una carta de plats mediterranis que van de peixos a arrossos. A la nit, és moment d’espelmes, música en viu i discjòqueis de primera fila fins a les dues. 


7. Donzella

UN CLÀSSIC PER ‘XIRINGUITEJAR’

Passeig Marítim, s/n (Badalona)

Aquest clàssic de Badalona, que inclou del xiringuito de paelles al club de platja amb les seves moníssimes casetes del 1929 on els pudorosos de l’època es calçaven o treien el vestit de bany, es mereix una jornada d’esbarjo. Des de la barra un olora literalment el mar, i sobre la carismàtica terrassa inferior situa els peus descalços sobre la sorra. Fa ja molts anys que uns amics es reunien per cantar les havaneres que van donar nom a l’espai. 

El 1962, es va construir l’edifici La Donzella de la Costa, a la part alta del qual hi ha un restaurant més modern i menys informal amb el mateix nom. Capvespres plàcids, còctels i música es combinen a l’altra terrassa més chill out diàriament fins a la mitjanit i els caps de setmana fins a les tres. De divendres a dissabte, la banda sonora en directe va de la rumba al rock i, tot i que no hi ha pista, més d’un espontani remena els malucs a la sorra.


8. Salt

L’EDÈN DE L’HOTEL W

Passeig del Mare Nostrum, 19

Els més mandrosos poden arribar a peu o en bus a l’espectacular espai que l’hotel Vela va desplegar fa uns anys, quan la Nova Bocana era un desert i els nouvinguts eren més aguerrits que els pioners de la febre de l’or. Salt s’ubica a primera línia de mar als baixos de l’hotel amb entrada a part, i es compon de restaurant informal però també d’un beach club sobre la sorra on tot és ‘cool’ i amb una atmosfera entre Eivissa i Miami, segons l’hora del dia.

Exhibeix fabuloses hamaques (fins i tot amb taquilla incorporada) per emborratxar-se de sol i fer-se ‘selfis’ glamurosos davant d’una de les millors barres de cocteleria de la ciutat. Si la immersió diürna és completa, s’ha de demanar una de les superhamburgueses o altres ‘snacks’. Però el capvespre, ja sense biquini, és un altre moment d’èxtasi mariner, abans d’allargar les vetllades a les festes nocturnes de la piscina annexa.


9. Nómada Beach Club

‘ECOLIFE’ PER DESCONNECTAR

Platja del Far de Sant Cristòfol (Vilanova i la Geltrú)

Un dels nostres favorits és aquest original proposta a la platja del Far de Sant Cristòfol, on el millor de dos mons es troben: o sigui, ambienti ultrarelaxant de chill out de la mà de bones copes i activitats saludables. ¿El seu objectiu? "Crear moments memorables per a aquells que volen allunyar-se del que és mundà", prometen.

La ubicació ho diu tot, ja que el far és la llum dels nòmades i sant Cristòfol, el patró dels viatgers. Inclouen la jornada completa, del suc detox per començar el dia al vermut de migdia i els plats de quilòmetre 0. Tant es poden devorar unes braves com cruspir-se un llobarro fresc, en horari ininterromput. Tant es fa ioga com et fan un massatge o et nodreixen amb açaí. Tant hi van grups d’amics com famílies.

La vida en rosa d’aquest xiringuito boho està molt conscienciada amb el comerç just i el respecte mediambiental. Ho exhibeixen amb vasos reutilitzables i campanyes de recollida d’escombraries a la platja. L’oferta va més enllà: monòlegs els dilluns, música de dimarts a dissabte, tant en directe com amb discjòqueis que porten ritmes de Cuba a l’Àfrica. Es pot fer nit al seu càmping bungalou El Garrofer, en versió botigues de safari, lofts de fusta o tipis. 


10. Be Water

TOT L’ANY A PEU DE MAR

Notícies relacionades

Avinguda del Torrent dels Vinyals (Cabrera de Mar)

Com a tancament, un preciós beach clubbeach club que té el mèrit d’obrir les quatre estacions de l’any en una primera línia marinera que permet gairebé tocar les onades. Aquest espai en blanc i turquesa compta amb còmodes sofàs i llits amb tendal mediterrani per acostar-se al nirvana o somiar amb Formentera. Amb una carta única, tant serveix paella o sashimi com carn de cocodril o cangur. Però sempre hi ha l’opció de fer el vermut o una bona copa amb música, en directe o punxada. A la nit, té el plus d’una il·luminació que la posa al mapa del Maresme.