On Catalunya

COPES D'ALTURA

Noves terrasses per allargar l'estiu

Propostes innovadores als hotels de Barcelona per esmorteir la baixada postvacacional

Vistes des de la terrassa Alaire de l’Hotel Comtes de Barcelona.

Vistes des de la terrassa Alaire de l’Hotel Comtes de Barcelona. / JORDI COTRINA

6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Si el temps ho permet, encara queda una mica d’estiu i part de la tardor per disfrutar del plaer de les copes a la fresca amb vistes d’impressió i les vetllades que comencen o s’acaben dalt d’un gran hotel. El 2017 aporta excel·lents novetats entre els nous establiments i també que alguns amb història per fi treuen partit a les seves terrasses o jardins renovats. Aquí teniu vuit trons sota les estrelles com a antídot a la tornada de les vacances.

CONDES DE BARCELONA 

‘Restyling’ a la terrassa més social de la ciutat

La terrassa que corona aquest hotel amb solera (passeig de Gràcia, 73) pot presumir de ser probablement la més animada de la ciutat tot l’estiu. Fins i tot és difícil trobar-hi taula al capvespre, convertida en punt de trobada de molts afterwork i amb la vista posada en els monuments del passeig o la Sagrada Família. La gràcia és que acaba de ser redissenyada i ha quedat més coqueta que mai, amb més vegetació, taules còmodes i una barra amb tamborets abocada al carrer d’or. Les begudes no són barates perquè l’entorn s’ho val, però la carta de tapes és molt competitiva i inclou des d’un dels millors pops de la ciutat a superhamburgueses, amanides i pizzes. Amb l’avantatge afegit d’obrir diàriament de 12.00 a 02.00 i de comptar amb menú fórmula al migdia per 19,95 euros.

THE ONE 

Nova panoràmica de luxe a l’Eixample

El nou hotel de luxe que ocupa l’edifici on antigament es va elaborar el Cerebrino Mandri (Provença, 277) ha estrenat una de les terrasses amb més bones vistes, de l’horitzó mariner a la Pedrera o Montjuïc. Hi ha una zona solàrium pensada per a l’hoste, però el Mood Rooftop Bar està obert al barceloní que amb el bon temps busca altures per prendre alguna cosa i relaxar-se. Compta amb zona a la fresca i una altra amb vidres, on disfrutar d’un còctel (atenció al Macchu Pichu) o un tapeig informal, amb propostes com amanides, ceviches, tatakis de tonyina o opcions de brasa preparades en forn Josper (des de broquetes de verdures o de pollastre, fins a pop i altres platillos per compartir). Com a la resta de l’hotel, l’interiorisme està firmat per Jaime Beriestain.

PALACE

Un jardí molt més que romàntic

  

Té l’incontestable mèrit de no assemblar-se a cap altra de les desenes que han brotat en els últims anys. La terrassa Jardín Diana de l’Hotel Palace (Gran Via, 668), creada el 2016 per obrir més l’hotel a la ciutat, és de visita obligada per a qualsevol addicte a aquesta ruta que s’acosta al cel. S’inspira en el jardí romàntic del palau de Francesc Cambó i en l’obra de Ramon Casas, expliquen els seus artífexs, i evoca la Barcelona dels anys 20. Però a més presumeix de dimensions XXL (1.500 metres quadrats), amb vistes des de mil i un angles, 50 espècies vegetals, estany, piscina, elements de ferro forjat, mobiliari retro, barra central, racons íntims... i com a guinda un restaurant d’alta cuina perfecte per a parelletes i a preus sorprenentment continguts.

OD

Un nouvingut amb aire eivissenc

El grup que ha triomfat a Eivissa acaba de tirar l’àncora al carrer d’Aragó, 300, amb un hotel de cinc estrelles que trenca motllos i busca la seva màxima integració a l’Eixample gràcies a una gran planta baixa oberta i totalment envidriada. Just a la seva dreta s’obre una terrassa de terres de fusta i envoltada en vegetació que convida a entrar-hi i gairebé oblidar el tràfec d’Aragó, perquè s’endinsa en el passatge de Méndez Vigo. Oberta de fa poc, enfoca de ple el barceloní a capvespres de tertúlia i brindis, encara que ben aviat l’establiment ­preveu també obrir a la ciutadania la seva agradable terrassa amb piscina de la planta cinquena, que ofereix una nova perspectiva d’aquesta part de la ciutat i es remata amb un jardí vertical. Complementa també qualsevol àpat o un tapeig informal al seu restaurant.

ARTS

L’hotel olímpic busca  el barceloní

L’hotel que des dels Jocs exerceix d’icona del litoral barceloní ha reinventat la seva proposta aquest estiu amb l’Agenda 90 Lunas, que ha prolongat els vespres amb música i copes (fins i tot cine el mes passat) en els seus grans espais a la fresca per acostar-se a la ciutadania. A la terrassa Arola cada diumenge a la tarda hi ha espai per a les tapes i el vermut, mentre que els dimarts a la tarda és moment de combinats de ginebra a ritme de dj. Els dijous al vespre, jazz, pop i soul conviden a disfrutar del chill out, i els dissabtes s’animen fins a les 23.00. A la terrassa Marina, els dimecres, dijous i divendres els Mediterranean Taste conviden a l’afterwork amb xampany, entre altres propostes. I amb tota la gastronomia d’Arola o, a dins, del biestrellat Enoteca.

H10 MIMOSA

 Doble proposta a la fresca amb encant

Els hotels de quatre estrelles, els més nombrosos a la ciutat, solen passar més desapercebuts quan aixequen el teló en una ciutat amb una dotzena d’estrenes a l’any. Però l’H10 Mimosa (Pau Claris, 179) ja s’ha fet un espai entre els descobridors de nius d’estiu, amb privilegiada ubicació a la mateixa illa de cases que la Pedrera. La seva terrassa chill out es diu El Cel de Gaudí i busca donar un toc càlid amb teixits naturals i vímet a un edifici modernista catalogat del segle XIX. També és molt temptador el seu jardí El Til·ler, a baix, interior i pensat per aturar els rellotges.

MELIÁ SKY

 24 Cielos de tapes i contemplació

L’altíssim hotel de Pere IV, 286 tenia el ganxo d’unes vistes d’infart i el hàndicap d’estar tan a prop del cel com del vent o el fred si no era el pic de l’estiu. Per això aquest any estrena terrassa envidriada, batejada com a 24 Cielos perquè és annexa al restaurant Dos Cielos amb què triomfen els germans Torres. L’avantatge d’aquest nou mirador és que tindrà vida tot l’any i aglutina una bona cocteleria amb una carta de tapes més informal (de 10 a 13 euros) firmada pels xefs, en un espai obert a tot el públic (de 12.00 a 1.00 hores) i independent del restaurant amb estrella Michelin. De tota manera, per a molts és el complement perfecte per a un aperitiu o una copa final abans o després de sucumbir a la nova carta del Dos Cielos, que també s’ha ampliat.

SOHO HOUSE

Notícies relacionades

El terrat ocult on t’han de portar

Entre els debuts estivals més cotitzats no hi pot faltar el rooftop a dalt de tot del Soho House (plaça del Duc de Medinaceli,4), un dels hotels més atractius oberts l’any passat. I aquest té la particularitat de no ser de lliure accés sinó restringit a hostes i a socis de club i convidats seus. És aquí on s’obre la porta per tafanejar en aquesta i altres instal·lacions amb estil de l’hotel, ja que compta amb centenars de membres entre els professionals, emprenedors i creatius de la ciutat, que hi poden anar acompanyats. Des del seu terrat es respira el mar i s’espia sobre la terrassa a la qual va donar fama internacional Almodóvar.

Temes:

De copes Hotels