On Catalunya

Art

'101: una exposició, 101 artistes, dos llocs': un art urbà per emmarcar

La Montana Gallery acull l'exposició número 101 de la comissària especialitzada en 'street art' Anna Dimitrova, amb obres d'El Niño de las Pinturas, Smithe i Miss Van

arte1

arte1

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

El grafiti i l’art urbà no són el mateix. Mentre que el grafiti és reivindicatiu i generalment il·legal, l’art urbà és un corrent estètic, explica Anna Dimitrova, directora de la Montana Gallery. Aquesta és una de les coses que s’ha de saber abans de visitar ‘101: una exposició, 101 artistes, dos llocs’. L’altra té a veure amb l’espai: aquesta galeria de ‘street art’ està al costat de la botiga de la popular marca d’aerosols Montana. «Qualsevol que tingui relació amb aquest món passa per Montana», afegeix.

101: Una exposició, 101 artistes, dos llocs

Montana GalleryComerç, 6Horari: de dilluns a dissabte, de 10.00 a 21.00 hores. Fins al 28 de marçEntrada lliure

Notícies relacionades

En aquest espai, en què fins i tot els extintors estan decorats a l’estil del carrer, es mostra una selecció de l’art urbà internacional. Hi ha obres d’El Niño de las Pinturas,  Miss VanSmithe i altres artistes. Tots han participat en exposicions comissariades per Dimitrova. D’aquí el 101: aquesta és la 101a mostra que organitza ella, tant a la Montana (on treballa des del 2010) com en altres espais. I 101 són també els artistes que hi exposen: uns 40 a Barcelona i la resta, a la galeria ADDA de París. 

Obres més petites

«Abans, l’art urbà era un circuit més tancat –recorda Dimitrova–, ara hi ha un ‘boom’, se’n parla i va a més». Y ¿com es tanca una expressió de carrer en una sala? D’entrada, amb obres més petites, diu la comissària, que recalca: «Al carrer sempre serà més salvatge... però l’art urbà mai perd la seva essència».

Temes:

Exposicions Art