Art

'101: una exposició, 101 artistes, dos llocs': un art urbà per emmarcar

La Montana Gallery acull l'exposició número 101 de la comissària especialitzada en 'street art' Anna Dimitrova, amb obres d'El Niño de las Pinturas, Smithe i Miss Van

arte1

arte1

El grafiti i l’art urbà no són el mateix. Mentre que el grafiti és reivindicatiu i generalment il·legal, l’art urbà és un corrent estètic, explica Anna Dimitrova, directora de la Montana Gallery. Aquesta és una de les coses que s’ha de saber abans de visitar ‘101: una exposició, 101 artistes, dos llocs’. L’altra té a veure amb l’espai: aquesta galeria de ‘street art’ està al costat de la botiga de la popular marca d’aerosols Montana. «Qualsevol que tingui relació amb aquest món passa per Montana», afegeix.

A l’esquerra ‘Chanel One’, obra de Smithe, un dels artistes urbans mexicans més coneguts i influents. A la dreta, ‘Nu 1’, representació de la força femenina, són una constant en l’obra de Miss Van, l’estil de la qual ha evolucionat a Barcelona.

101: Una exposició, 101 artistes, dos llocs

Montana GalleryComerç, 6Horari: de dilluns a dissabte, de 10.00 a 21.00 hores. Fins al 28 de marçEntrada lliure

En aquest espai, en què fins i tot els extintors estan decorats a l’estil del carrer, es mostra una selecció de l’art urbà internacional. Hi ha obres d’El Niño de las Pinturas,  Miss VanSmithe i altres artistes. Tots han participat en exposicions comissariades per Dimitrova. D’aquí el 101: aquesta és la 101a mostra que organitza ella, tant a la Montana (on treballa des del 2010) com en altres espais. I 101 són també els artistes que hi exposen: uns 40 a Barcelona i la resta, a la galeria ADDA de París. 

Notícies relacionades

A l’esquerra, el brasiler Govea sol triar temes socials, mediambientals i polítics lligats al seu país, com en aquesta obra: ‘Autocensura’. A /  la dreta, l’artista i dissenyador Inocuo combina elements figuratius i cal·ligrafia a ‘Sleet 1965 MDL’. 

Obres més petites

«Abans, l’art urbà era un circuit més tancat –recorda Dimitrova–, ara hi ha un ‘boom’, se’n parla i va a més». Y ¿com es tanca una expressió de carrer en una sala? D’entrada, amb obres més petites, diu la comissària, que recalca: «Al carrer sempre serà més salvatge... però l’art urbà mai perd la seva essència».

A l’esquerra, Chamo San, conegut pel seu interès pel detall i el virtuosisme en el dibuix, firma ‘Anacronia’. A la dreta, la jove mexicana Paola Delfín, un dels noms femenins que despunten en ‘street art’, exhibeix ‘Expansió 2’.

Temes:

Exposicions Art