On Catalunya

Teatre

Billy Wilder a l'Eixample

¿Qui no ha disfrutat amb 'Ningú no és perfecte'? Mai està de més repetir. Ha tornat a la cartellera teatral l'adaptació musical del genial film del Déu de Fernando Trueba

Sugar (Ningú no és perfecte).

Sugar (Ningú no és perfecte).

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

Jerry es converteix en Daphne, i Joe, en Josephine. No és que aquests dos músics de pa sucat amb oli ho facin per capritx, o per travestisme sense més, sinó com una estratègia desesperada per sortir d'un mal trago i enrolar-se en una banda de música de dones. Són dos dels tres personatges principals del musical 'Sugar (Ningú no és perfecte)'. Un títol que a la majoria de possibles espectadors interessats potser no els diu res; només els fans consumats del gènere estaran al corrent que està basat en una famosa pel·lícula de Billy Wilder.

Es tracta de 'Some like it hot', que va tenir a Espanya l'afortunada traducció, per una vegada, de 'Con faldas y a lo loco'. Marilyn MonroeJack Lemmon i Tony Curtis van ser el trio protagonista d'una comèdia romàntica absolutament rodona de gàngsters, llei seca, i música de swing i jazz. Estrenada el 1959, va tenir una adaptació teatral a Nova York el 1972, encara que mai va ser un musical referent de Broadway.

PREMI DE LA CRÍTICA

L'any passat, una modesta producció (per recursos econòmics, no pas pel talent del grup implicat) va trucar sense fer soroll a la porta del Teatre Gaudí. I 'Sugar (Ningú no és perfecte)' es va convertir en una de les petites joies de la temporada. El premi de la crítica al millor musical del 2015 reconeixia les virtuts i la il·lusió posades en un muntatge amb un ampli elenc: set actors, set ballarins i cinc músics en directe. Tots treballant junts per guanyar-se sempre l'espectador. I ara ha buscat el seu espai en l'any dels musicals amb la reposició a l'Eixample Teatre. El canvi d'escenari també suposa un redisseny en una versió a la italiana, en lloc de la central (amb el públic a quatre bandes) amb què es va estrenar al Gaudí.

Sugar (Ningú no és perfecte) 

Eixample TeatreDirecció: Pau DozDirecció musical: Bernat HernándezCoreografia: Laura OlivellaPreu: Des de 18 euros

La menor proximitat de l'espectador no ha afectat el musical. Pel camí també ha perdut Ivan Labanda, avui un dels puntals de 'Scaramouche'. El substitueix Rubén Yuste, menys conegut, però amb llarg recorregut en el gènere i solvència assegurada. Ell és Joe/Josephine i forma parella amb Xavi Duch (que comparteix el rol de Jerry/Daphne amb Jordi Llordella).

Notícies relacionades

Duch és un dels asos de 'Sugar' amb la seva arrasadora comicitat, que provoca el riure de l'espectador més circums­pecte. La seva parella amb sir Osgood Fielding, a qui encarna el veteraníssim actor d'Alcoi Pep Cortés, és per pixar-se de riure.

EL+

¿I qui és Marilyn/Sugar? Bealia Guerra, tan sensual com la temptació rossa. O gairebé. No resulta fàcil aquest repte i l'actriu el supera com tots els integrants d'un musical amb vigoroses coreografies i bona música en directe per a cançons molt ben adaptades i traduïdes per Roser Batalla i Roger Peña. 'Sugar' és un dolç apte per a tots els públics de cara a les dates nadalenques. I, per descomptat, ideal per als fans que se saben de memòria els diàlegs de 'Ningú no és perfecte'. 

Temes:

Escenaris Teatre