LLIBRERIA

Nollegiu: 26.280 hores creant lectors

El local del Poblenou compleix tres anys d'intens compromís amb la cultura

El local del Poblenou, capitanejat per Xavier Vidal, compleix tres anys d'intens compromís amb la cultura

La consolidació de les petites llibreries de barri com ’Nollegiu’ al Poblenou. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Des de fa sis anys, l'11 de novembre se celebra a Espanya el Dia de les Llibreries. A Catalunya la commemoració no té especial predicament, perquè el gremi del llibre es bolca en Sant Jordi. No obstant, cada vegada hi ha més llibreries que amb la seva activitat i el seu compromís fan que cada dia sigui una diada literària. Una d'aquestes llibreries és la Nollegiu, que acaba de bufar tres espelmes. Tres anys, 1.095 dies, 26.280 hores creant lectors.

Notícies relacionades

«Arribar fins aquí, i mantenir-s'hi, és 24/7: 24 hores els set dies de la setmana», respon Xavier Vidal a la pregunta de com s'ho munta per proveir el fons, atendre el públic, programar un acte (com a mínim) al dia i alimentar una web. Dedicació contínua a l'objectiu de crear comunitat (saldat amb èxit: una cadena humana va traslladar els llibres quan, el 31 de gener, es van mudar del local del carrer de l'Amistat en què va néixer la llibreria al que ocupa ara) i forjar identitat.

Nollegiu

Pons i Subirà, 3 T.: 936 67 75 21  

«Això és la clau per a la supervivència dels petits: Nollegiu és un centre cultural al voltant del llibre, que considera un instrument per a la finalitat de promoure la lectura, i en què el fons està format per allò que interessa al seu llibreter». Clàssics recuperats. Autors per descobrir. I poesia, molta poesia. «Vaig començar amb un armari i a la gent li semblava una barbaritat. Ara n'hi ha una planta sencera». Cada dia ofereix un bombó poètic en una pissarra al costat d'aquesta porta que no obre una botiga sinó un món.  

JORDI COTRINA