On Catalunya

bars galeria

Acaba la nit fet un quadro

Si quan et parlen de setè art penses en l'art de beure, aquests locals són per a tu: a les taules hi serveixen còctels, però les parets mostren quadros, pintura i fotografia

zentauroepp50348946 onbarcelona bar 33 45 instagram191022112933

zentauroepp50348946 onbarcelona bar 33 45 instagram191022112933

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

¿Els teus amics sempre es queixen que quan beus acabes fet un quadro? Doncs aquí hauràs de donar les gràcies si et castiguen mirant a la paret. Són els bars galeria, els murals dels quals estan revestits de quadros, pintures i fotografies. Barcelona està plena d’aquests locals, esperant despertar l’interès artístic dels seus ciutadans barrejant-ho amb un bon còctel o unes cerveses. 

Començant pel nord de la ciutat, al parc del Clot hi ha La Revolta (Escultors Claperós, 8), un bar restaurant petit on sopar, anar de tapes o fer una copa. Les cadires i taules de fusta de colors es combinen a la perfecció amb les exposicions que pengen emmarcades de les parets, fent que aquest bar de murs blancs i terres grisos sigui una explosió de color que ni Agatha Ruiz de la Prada. Recomanació: reservar perquè s’omple. 

Baixant cap a Tetuan, ens trobem el LaBar (Consell de Cent, 442), el primer ‘laundry bar’ (bugaderia amb servei de bar per amenitzar l’espera) de Catalunya. A més de rentadores i cerveses, a les parets del local pengen alguns quadros i fotografies a la venda d’artistes locals, per promoure el talent barceloní. Per als que es queixaven que la bugaderia és avorrida. 

A uns quants carrers hi ha l’Arte Bar (Roger de Flor, 135). Malgrat el seu nom, no és un bar a l’ús. És a dir, no trobaràs una barra on demanar copes, sinó una taula allargada que fa de protagonista de l’espai, en què, de banda a banda, es posen amb les seves teles grups d’aprenents en l’art de l’oli que, guiats per un pintor professional, els ensenya a fer anar un pinzell i crear un estil propi. Això de bar és perquè en aquest estudi de pintura ofereixen als aspirants a Van Gogh una copeta de vi, per veure si se’ls apareix Dionís i els inspira. 

A prop d’Universitat hi ha el Cosmo Café (Enric Granados, 3), l’epicentre del ja passadíssim hipsterisme. Malgrat que avui dia ningú es defineix com a hípster i que aquesta galeria cafè encarna tots els seus principis (art modern, alvocat, menjar km. 0 i música alternativa), continua rebent hordes de visitants gràcies a la seva privilegiada ubicació, en un dels carrers per als vianants més bonics de Barcelona. Ideal per fer una cervesa India Pale Ale o uns còctels mentre contemples pintures i dibuixos.

Col·lecció d’il·lustracions

Col·lecció d’il·lustracionsBaixant a Urgell trobaràs el Bacanal Café Barcelona (Sepúlveda, 164), un bar ‘heterofriendly’ amb una impressionant col·lecció fixa d’il·lustracions i altres exposicions temporals que canvien cada dos mesos. Tenen cuina ‘non-stop’ fins a gairebé mitjanit i una carta de còctels, el més famós, batejat com el dolent favorit de tots: el Joker, l’última pel·lícula del qual ho està petant a la cartellera.

LO+

T’ompliràs l’Instagram amb tots els artistes emergents que descobriràs. 

LO-

És difícil contemplar plenament l’art en un bar, amb el soroll i l’alcohol.

No gaire lluny, a dues passes de l’Hospital Clínic, arribaràs a l’Akashi Gallery (Rosselló, 197), amb «tapes nipones, begudes casolanes, tatamis, jardí interior i galeria fotogràfica». Un espai que rescata la filosofia zen japonesa i on premien el relax i la tranquil·litat, i així prendre unes copes fora de l’ambient més frenètic sota la Gran Via. 

Al carrer més famós del Raval hi ha el 33/45 (Joaquim Costa, 4), el bar galeria per excel·lència. Obert fins a les dues de la matinada, les seves exposicions temporals són ja molt conegudes: des d’artistes locals fins a internacionals, però sempre amb algun d’aquests ingredients, joves, moderns i/o experimentals. 

Artistes emergents

Artistes emergentsSi prefereixes moure’t per la zona litoral, a Ciutat Vella, tocant al Moll de la Fusta, tenim el Tucco Real Food (Consolat de Mar, 23), un restaurant italià amb exposicions d’artistes emergents, i La Dorotea (Baixada de Sant Miquel, 4), galeria d’art i celler una mica envaïda pels turistes (la qual cosa explica els seus espectacles de flamenc i les nits de comèdia en anglès).

Notícies relacionades

Finalment, a Paral·lel hi ha el bar gai La Federica (Salvà, 3), les exposicions d’art del qual solen estar relacionades amb el gènere i la superació de les barreres de l’heterosexualitat. A més d’art, aquest freqüentat bar ofereix visionaments dels xous gais més exitosos: RuPaul’s Drag Race i Eurovisió. 

 

Temes:

Bars