On Catalunya

Trobades familiars

¡Bon Nyamdal!: restaurants de Barcelona on menjar aquestes festes

¿Vols un Nadal exòtic? ¿Gurmet? ¿Sa? ¿Instagram ‘friendly’? Aquí trobaràs restaurants on fins i tot deixar mut el teu cunyat

¡Bon Nyamdal!: restaurants de Barcelona on menjar aquestes festes
7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

S’ha acabat cuinar per 10 persones. Aquestes festes, totes les reunions familiars, trobades d’amics i vetllades de la nit de Nadal se celebraran amb alegria i fora de casa, és a dir, en restaurants que et facin el menjar i et tractin com el que ets: un rei o una reina. L’hostaleria barcelonina es prepara per a una setmana d’agitació, i en aquests llocs trobaràs el que busques. Tapes, sushi, espectacle, curri, postureig, rumba, ‘brunch’... Les opcions són variades i s’ajustaran a les teves necessitats. ¿No suportes el teu cunyat? També hi hem pensat, que no s’escampi el pànic. Només ens queda dir: bon Nadal, bon any nou... i atenció amb els ‘chupitos’, que els carrega el dimoni en persona i no volem traumatitzar l’avi.  

1. Nadal per a gurmets 

Estovalles de nivell

Dels productors de Fismuler arriba un nou ‘blockbuster’ culinari a la teva pantalla, el germà barceloní del santuari madrileny La Ancha. Es diu Molino de Pez i és un refugi per a golafres exigents. Brasa i llenya són les principals armes de la cuina, sempre a punt per alimentar les nombroses taules que inunden el local, als baixos de l’hotel Seventy. La interminable carta és un recorregut culinari per les cuines d’Espanya: els ulls van cap a la truita de tripa, el pastís d’escórpora, les delicioses rostes, l’arròs amb escopinyes o el turbot imperial. Producte impecable, cuina de pes i preus còsmics en un dels restaurants en què les reunions nadalenques són també reunions gastronòmiques. Només per a gurmets. | Còrsega, 346. molinodepez.com


2. Curant la ressaca 

Bon ‘brunch’ nou

No hi ha ressaca que es pugui comparar amb la de l’1 de gener. La teva última arrencada d’any sense agonitzar va ser el 1997. Així doncs, el teu salvavides es diu ‘brunch’ i al restaurant panasiàtic Boa-Bao no només et curaran les ferides de la nit anterior, sinó que ho faran amb el seu particular estil, sent fidels a un receptari que no té res a veure amb els ous benedictins, les torrades d’alvocat o el pancake. Així doncs, l’1 de gener et rebran amb un còctel i aconseguiran que tornis a ser persona a base de rotllets d’ànec, baus, curri, sopa vietnamita i pastisseria fina. L’espai, a més, és prou ampli per allotjar grups nombrosos de gent ressacosa i tornar-los a tots les ganes de viure. «Good morning, Vietnam!» que diria Robin Williams. | Plaça del Doctor Letamendi, 1. boabao.es


3. Ignora el teu cunyat 

Rumba versus xapa

Preferiries menjar-te un entrepà de xinxetes abans que suportar el teu cunyat. I això que només el veus per Nadal. De tota manera, amb cinc minuts d’exposició en tens prou per perdre la compostura davant els seus arguments tipus: «¿Per què no es fa també el Dia de l’Orgull hetero?». Al Tracatrá aconseguiràs que les seves xarlotades quedin com a soroll de fons i t’oblidaràs del tio de seguida. La clau és anar a sopar de dijous a divendres i deixar-se portar pels vibrants espectacles de rumba en directe que se celebren. O pels xous d’animació. O per la seva decoració, un homenatge a la Barcelona rumbera del 92 que pots percebre per tots els racons, com en la deliciosa floristeria de l’entrada. El menjar no dona lloc a error; tapes, carns i arrossos com a bandera, perquè tothom surti satisfet. I a sobre tenen menús especials per Nadal i la nit de Cap d’Any... ¡Tracatrá al quadrat! | Ronda de Sant Pere, 7. tracatrabarcelona.com


4. Nadal sa 

A l’aire lliure

Si trobes lloc en aquest oasi de disseny, no dubtis a portar-hi els teus amiguets i familiars, a veure si d’una vegada per aquestes festes decideixen donar una treva al colesterol i endrapar alguna cosa sana. Ideal per desengreixar l’organisme després dels tiberis de Nadal, Les Filles aposta per una carta tendent als vegetals, els productes saludables de proximitat i les preparacions senzilles... I tot amb un toc internacional irresistible. Hummus, torrada d’alvocat, coliflor rostida amb una salsa especial, amanides de tota mena, hamburguesa de salmó salvatge, cebiche de corbina, curri verd... I no t’oblidis de la rebequeta: té una de les terrasses-jardí més meravelloses de Barcelona. | Minerva, 2. lesfillesbarcelona.com


5. Tothom content 

Tradició d’autor

Obert per Nadal, Sant Esteve i la nit de Cap d’Any. Casa Buenavista ha ressuscitat una casa de menjar històrica fundada el 1918 als baixos de l’hotel ‘boutique’ del mateix nom i ha comptat amb el xef Marc Roca per donar vida a una carta que combina tradició local i modernitat, una carta plural en què hi ha lloc per a tots els paladars. Els seus platets, tapes, guisats, peixos i carns brasejades van de la melositat de l’èpica truita de bacallà amb pil pil al sucós filet de vedella amb ‘foie’. Per Nadal, ofereixen també caldo de galets amb carn d’olla, pollastre a la catalana i dolços nadalencs. Per Sant Esteve no falten els seus antològics canelons de rostit. I per la nit de Cap d’Any, embotits, lingot de xai lletó i el que demaneu per la boqueta embriagada. | Ronda Sant Antoni, 24. restaurantbuenavista.es


6. Postureig de Nadal 

Tempesta de ‘selfies’

Si el teu compte d’Instagram és un regalim de ‘selfies’, saps que acabaràs celebrant les festes en la vastitud del Salvaje, el referent actual del postureig ‘high class’. El local és enorme; hi ha lloc per a sopars íntims i també per a reunions multitudinàries. L’exòtic i sumptuós interiorisme és el més Instagram ‘friendly’ que trobaràs en la nit barcelonina. I també el seu menjar, basat en un producte suprem i d’inspiració japonesa. Els ‘dumplings’ d’autor i els nigiris són espectaculars, tant com les actuacions en directe, les sessions de ‘dj’ i els espectacles d’animació que tenen lloc cada nit. Faràs tantes fotos de grup, ‘selfies’ i ‘reels’ que necessitaràs un generador propi perquè la bateria del mòbil no es desintegri. Atenció al seu menú de la nit de Cap d’Any, car però totalment necessari si vols guanyar la guerra del postureig nadalenc. | Enric Granados, 86. barcelona.slvj.es


7. Grups nombrosos 

Quedada massiva

Al novíssim hotel Me, al centre de Barcelona, et podràs reunir amb tot un exèrcit de familiars i amics, si és el que vols. En aquest restaurant fins i tot trobaràs prou espai per colar-hi un Boeing 747. Perfecte per a reunions nombroses, Belbo Terrenal inclou tothom a la seva carta, un catàleg variat i suculent de tapes, aperitius, platets, pizzes, peix, carn i arrossos que aposta per gustos locals i internacionals. Les seves braves Gaudí ja són un clàssic. Com es podia esperar, obre els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i atenció als menús especials per a cada cita. Llamàntol i garrí per la nit de Nadal. Escudella i pularda per Nadal. Canelons per Sant Esteve... I la cocteleria és just al costat, per si la festa s’allarga i s’esgota el combustible. | Casp, 1-13. belbocollection.com


8. Nadal carnívor 

Mitjana de ren

Carnisseria i ‘boutique’ es confonen en aquest palau per amants de la mitjana de vedella. Al Darvaza la peça de carn tallada (60 dies de maduració) t’arriba amb un ‘steak tartar’ adherit a l’os, un ‘bonus track’ que dona un valor afegit a la proposta. En aquesta braseria ‘deluxe’ es menja carn de qualitat a palades, no debades pertany al grup 9 Reinas, especialitzat en el tema i entregat a la brasa des de fa anys. Té menús especials per a la nit de Nadal, la de Cap d’Any i Reis, un mostrari del que són capaços els rectors d’aquesta església del foc. Cecina de bou, croqueta de mitjana (increïble), albergínia a la llenya, brioix de ‘steak tartar’, torrada de dònut, dolços nadalencs... Necessitaràs unes quantes galledes de Gatorade per recuperar-te. | Mallorca, 209. darvazabarcelona.com


9. Nadal a l’Índia 

Notícies relacionades

Viatjar és un plaer

Guanyador del ‘Joc de cartes’, Little Andaman t’espera a tu i la teva tropa amb espai de sobres, taules per a grups i una carta interminable de tapes, platets i delícies inspirades en les regions costaneres de l’Índia (tot i que lleugerament adaptades al paladar mediterrani). És el lloc perfecte per disfrutar d’un menjar nadalenc exòtic i descollonar-se veient la tieta Encarnació barallant-se amb un curri. Peixos especiats, broquetes, «nachos indis», curri, xai... Hi ha de tot i per a tothom, inclosos els vegetarians. I si et ve de gust passar el Nadal en una altra versió de l’Índia, en l’acabat d’inaugurar Casa Masala també trobaràs refugi, tapes índies amb tocs locals de gran qualitat i un podi de curris que treu el singlot. En aquest magnífic restaurant podràs celebrar un Sant Esteve sense canelons i un sopar de final d’any sense xai rostit, que ja és molt. Lamentablement, del teu cunyat no te’n podràs escapar, per molt picant que d’amagat li posis al plat. | Little Andaman: Muntaner, 182. littleandaman.es | Casa Masala: Muntaner, 152. casamasala.es