On Catalunya

Agafa pa i suca

Stop Salt Bae

És el restaurador preferit de futbolistes i ‘celebrities’. El carnisser turc ha popularitzat una mitjana de bou banyada en or prohibitiva

Stop Salt Bae
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Cada vegada que m’endinso en aquest cementiri virtual que és Facebook, l’algoritme em bombardeja amb incomptables vídeos de l’NBA i menjar. Res a objectar, senyor Zuckerberg, però com que dono per fet que vostè està llegint aquesta columna, li demanaria, sisplau, que la seva empresa deixi de posar-me una vegada i una altra vídeos de Salt Bae coll avall.

Salt Bae, Nusret Gökçe al seu DNI, és un carnisser i restaurador turc que vesteix com un dolent de la ‘Jungla de cristal’: melena negra i cua, ulleres de sol rodones, rictus petri i samarreta ajustada. Només li falta un uzi. És famosíssim gràcies a uns vídeos virals que el mostren tallant la carn acrobàticament o salant les mitjanes de bou amb el braç com Ruiz Mateos quan allò de «‘¡Que te pego, leche!’». I ja està. Doncs les xarxes l’estimen tant que s’ha convertit en el restaurador preferit de futbolistes i ‘celebrities’: tots volen el seu vídeo amb Salt Bae. I Salt Bae, que tonto no és, els està desvalisant. 

La sal de la vida

Notícies relacionades

Al principi em feia gràcia, però el gag està cremat, carbonitzat. No obstant, aplaudeixo que Salt Bae atraqui a mà armada els potentats. Menjar-te una de les seves selectes peces de carn et pot costar el sou d’un mes. A més, el molt murri, ha popularitzat una prohibitiva mitjana de bou banyada en or, la peça que tots els famosos demanen i pengen als seus ‘stories’, un tros carn que arruïnaria el més comú dels mileuristes. 

Penso que tant de bo tinguéssim un Salt Bae nostrat. Entreveig un senyor amb un escuradents a la boca i una camisa plena de llànties, un paio molt malhumorat, llançant les seques al plat de botifarra en ‘slow motion’, des de certa alçada, amb el mateix ‘flow’ amb què el Nusret sala les mitjanes.