menús de campanetes

Àpats nadalencs de 5 estrelles

Aquestes festes familiars es poden disfrutar fora de casa. Per exemple, dinant o sopant en aquests quatre hotels de luxe de Barcelona

mar-y-montana-majestic

mar-y-montana-majestic

5
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les festes nadalenques són molt familiars. Però, ¿qui ha dit que els àpats s’han de celebrar a casa de l’àvia? Sent dates tan assenyalades ve de gust menjar molt bé, i en aquests quatre hotels de cinc estrelles ho faràs de meravella.

Mandarin Oriental

Mandarin OrientalAmb la firma de Raül Balam i Carme Ruscalleda

L’Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) es bolca en el Nadal gastronòmic en els seus dos restaurants, Moments i Blanc, amb la firma de Raül Balam i Carme Ruscalleda. En el primer, amb dues estrelles Michelin, han ideat tres menús diferents per a la Nit de Nadal, Nadal i Cap d’Any, igual que al Blanc, que, a més, en servirà tres més de diferents per a Sant Esteve, el primer dia de l’any i Reis, a més de berenars del 28 de desembre al 6 de gener i ‘brunchs’ nadalencs els cinc diumenges del mes de desembre. Els preus oscil·len entre els 79 i els 298 € de Blanc (tots dos sense begudes) i els 229 i els 396 € de Moments (tots dos sense begudes).

Durant la Nit de Nadal, Moments servirà un menú de 12 plats com la ‘royale’ de llamàntol o la ploma ibèrica i ‘migas’ amb xocolata. El Blanc opta per servir-ne nou, com ara amanida trufada i el besuc nadalenc. Ni en un l’un ni l’altre faltaran torrons. Per Nadal, en el menú de Moments no falta l’escudella i també hi haurà gambes i carxofes i la clàssica pintada sencera i farcida a la catalana. A Blanc, l’escudella serà present i a l’arribar Sant Esteve, servirà els tradicionals canelons però també plats menys tradicionals com la croquetes de gambes i l’orada a la maresmenca. Per Cap d’Any, el biestrellat cuinarà els primers pèsols de l’any i elaborarà unes postres inspirades en el Japó (’umeboshi’, ‘sudashi’, ‘sakura’), i el Blanc farà suquet de llamàntol. Un DJ amenitzarà la nit, i el primer dia de l’any i el de Reis començarà el Blanc amb un ‘brunch’.


Mr. Porter

Mr. PorterA l’‘steak house’

Al restaurant de l’hotel Sir Victor (Rosselló, 265), començaràs aviat i acabaràs tard perquè la vetllada comença a les 20.30 hores, amb un còctel de benvinguda, i finalitzarà amb una festa en el club que hi ha al soterrani. El menú consta de vuit plats que van en la línia gastronòmica del Mr. Porter: és un ‘steak house’. La seva fenomenal ‘focaccia’ és el primer plat. Li segueixen el porro rostit al forn, el ‘carpaccio’ de rosbif (un altre ‘hit’ de la casa) i el d’alvocat amb caviar de beluga (la quota de luxe que no pot faltar), el llamàntol a la brasa amb mantega de fines herbes, els espàrrecs a la brasa amb pebrots del Padrón, el filet de Chateaubriand (300 grams) amb ‘foie’ i el Mac’n’Cheese (macarrons amb formatge) amb trufa d’hivern. De postres, el Golden Opera, un pastís de xocolata amb or comestible per sobre. Per descomptat, no falten els 12 grans de raïm de la sort, el cotilló ni el còctel final. Costa 145 € per persona.

Si tens pasta i et mola el rotllo de l’hotel, pots adquirir el paquet que inclou sopar de gala, festa, nit d’allotjament en una habitació doble i dos tractaments d’Aromatherapy, des dels 895 €.


Majestic

MajesticEl que digui Nandu Jubany

Nandu Jubany és la mà que gronxa els fogons de l’Hotel Majestic (passeig de Gràcia, 68), tot i que qui executa les receptes són el xef executiu, David Romero, i el cuiner del restaurant Solc, Luis Llamas. Per la Nit de Nadal, Solc proposa un menú amb delícies com ara ravioli de gambots amb el seu suquet, peix de llotja amb cloïssa fina i salsa verda i el tradicional tronc de Nadal. Costa 98 euros per persona, celler inclòs. Per Nadal, el ‘brunch’ prendrà l’espai de Solc amb vermut nadalenc, mariscos, llobarro a la brasa amb fonoll i taronja, garrí rostit amb poma, entre altres plats. Costa 140 € (265 € amb Dom Pérignon Vintage 2009).

Per a Sant Esteve, Solc s’entrega als tradicionals canelons trufats i a altres creacions gurmet com el ‘choux’ de ‘foie’ ‘mi-cuit amb Porto i el turbot amb avellanes i pistatxos. El dinar, amb celler inclòs, té un preu de 80 € per persona.

Per la Nit de Cap d’Any el sopar, tant a Solc com al Saló Mediterrani, combinarà aliments tradicionals i exòtics: pernil de gla tallat amb ganivet, lingot d’or de patata amb caviar Osetra, cranc reial amb maionesa de plàncton, besuc al forn de carbó amb pil-pil de plàncton i percebes... La festa s’allargarà amb música en viu, DJ i ‘open bar’ a partir de mitjanit. A la terrassa Dolce Vitae, a la desena planta, la celebració s’avançarà: de 18.00 a 21.00 hores, serviran caviar Osetra i Dom Pérignon Vintage 2009.

Per al primer dia de l’any, ‘brunch’ en el Solc: entre altres capricis, hi haurà embotits, formatges, marisc, caneló de pollastre de pagès rostit, raviolis de ceps amb salsa de trufa, corbina al forn amb patata i ceba, vins, xampany i gintònics per 140 €.


Sofia

SofiaAmb cuina en directe

Notícies relacionades

Sortim del passeig de Gràcia i anem Diagonal amunt. Allà hi ha l’Hotel Sofia (plaça de Pius XII, 4) i els seus restaurant Be So i Impar. En el primer prepararan menús per la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve que inclouran, entre altres plats, brandada de bacallà amb cecina de wagyu i vieira trufada amb puré de coliflor fumat i adobat, suquet de peix, caneló de carn rostida amb beixamel d’ametlles. Costa 125 €.

Impar sorprendrà amb un ‘brunch’ amb una cuina en viu de la qual sortiran alguns dels plats del seu menú tradicional nadalenc esquitxat amb propostes de cuina mediterrània i internacional. Costarà 79 € amb maridatge inclòs i se servirà els migdies del 25 i 26 de desembre i de l’1 de gener. Hi haurà entrants freds com el ‘bava ganoush’ amb ‘papadum’, ‘dips’ de remolatxa, ibèrics, formatges i terrines i durant el ‘live cooking’ es faran ous Benedict amb salmó fumat, coca de ceps, brie i pernil ibèric i entranya de vaca al forn Josper. Per mantenir la tradició, allà hi haurà els canelons tradicionals amb beixamel trufada i l’escudella. A més, comptarà amb un un bufet de plats calents amb plats com el pollastró rostit a la catalana o el suquet de rap cim i tomba a l’estil Tossa de Mar. 

Temes:

Restaurants